Τα πρώτα homebrew και backups που τρέχουν στο firmware 3.55 (jPS3)


Άλλο ένα… οχυρό έπεσε: νωρίς σήμερα (ή, ίσως, “αργά χθες”;!) έγινε εφικτή η φόρτωση backups στο τελευταίο firmware του Playstation 3, 3.55, ενώ λίγο νωρίτερα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα homebrew για αυτό!

Αφορμή για τα παραπάνω, η κυκλοφορία των signing tools για το firmware 3.55 από τον ίδιο τον Geohot, που επιτρέπουν την “πιστοποίηση” οποιουδήποτε λογισμικού – αυτό που λέγαμε πως “μπορεί να γίνεται” τώρα που “διέρρευσαν τα κλειδιά πιστοποίησης της Sony”. Έτσι, αρκετοί άρχισαν να “παίζουν” με τις υπάρχουσες homebrew εφαρμογές, δημιουργώντας τις πρώτες εκδοχές τους που είναι συμβατές με το firmware 3.55. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι:

  • BlackB0x FTP Server
  • Awesome File Manager
  • Mednafen Emulator
  • FCEu NES Emu

Όσο για τα backups, η προσέγγιση παραπέμπει σε αυτή του DeanK που ανέφερα στο αμέσως προηγούμενο post, και δεν βασίζεται σε έναν backup manager. Αντίθετα, “πειράζεται” το eboot του παιχνιδιού ώστε τα paths του να “δείχνουν” προς το δίσκο, και όχι προς ένα δισκάκι blu-Ray, ενώ (αν κατάλαβα καλά!) ένα πρόσθετο προγραμματάκι αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο loader και να κάνει το PS3 να… νομίζει πως το παιχνίδι δεν είναι “τίτλος από δισκάκι” αλλά… “από το PSN”, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποκλειστικά από το δίσκο! Πρώτα “θύματα” της νέας μεθόδου, σύμφωνα με το PS3News, τα Castlevania: Lords of Shadow και 3D Dot Game Heroes, που ήδη λειτουργούν από backup και τον εσωτερικό δίσκο του PS3 στο firmware 3.55!

Και, παράλληλα, ο Evilsperm, ένας εκ των δημιουργών του Rebug firmware, “πέταξε τη σπόντα” πως “ήδη γνωστοί developers ετοιμάζουν `πειραγμένο` firmware που θα συνδυάζει όσα ανακάλυψε ο Geohot -και έχει εφαρμόσει στο `δικό του` firmware- με τα syscalls των… `φλασακίων` με τα οποία `έσπαγαν` οι παλαιότερες εκδόσεις του firmware”. Και αυτό σημαίνει πως, αν κυκλοφορήσει τέτοιο “πειραγμένο” firmware, αφού το “φλασάρουμε” στο PS3 μας, θα μπορεί να λειτουργεί τόσο ως “κανονικό” όσο και ως “jailbroken” δίχως να χρειάζεται κάποιο “φλασάκι”: απλά θα το “ανοίγεις” και θα είναι έτοιμο να παίξει original δισκάκια, backups από το δίσκο, να “μπει” στο PSN κ.λπ. Αν πιστέψουμε τον Evilsperm (και μάλλον δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε, αφού θεωρείται αρκετά αξιόπιστος developer)… σύντομα θα είναι κοντά μας!

Source:


Today http://psx-scene.com/forums/663112-post1462.html has shared the first Castlevania: Lords of Shadow (BLES01047) signed and packed EBOOT that works with the recently released GeoHot 3.55 PS3 Custom Firmware followed by 3D Dot Game Heroes.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.