Ο Geohot χαρίζει το “root key” του PS3

Και ανάμεσα σε όλα τα άλλα, τσούπ, έχει επιστρέψει και ο… Geohot – γνωστότερος από το jailbreak των iPhones και ως “ο πρώτος που βρήκε τρύπα ασφαλείας στο PS3” πριν, περίπου, ένα χρόνο. Και το δεύτερο “δωράκι” του (το πρώτο ήταν κάποια γενικά κλειδιά και ένα πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης των firmware του PS3) είναι το λεγόμενο “root key” του PS3, το κομμάτι που έλειπε από το puzzle και δεν είχε διαθέσει ακόμη η ομάδα fail0verflow.

Και, ναι, “αυτό είναι” αυτό που χρειάζεται για την αποκρυπτογράφηση και κρυπτογράφηση “πακέτων” στο PS3, καθιστώντας δυνατή την “επισημοποίηση” των “ανεξάρτητων” εφαρμογών που δημιουργούν χομπίστες προγραμματιστές ώστε να τρέχουν στα PS3s δίχως να απαιτούνται πρόσθετες επεμβάσεις. Αυτό είναι “το τελικό κλειδί” που “ανοίγει τις πύλες” του PS3 για να τρέχει ό,τι επιθυμεί ο κάτοχος του.

Και αυτό μας φέρνει στην… επόμενη ειδησούλα μας. Που μάλλον σας ενδιαφέρει περισσότερο… Για πάμε..!

Source:

Earlier this afternoon, geohot decides to release the PS3 Root Key!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.