Καθηγητής του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon αντεπιτίθεται στη Sony

Η νομική επίθεση της Sony κατά του George Hotz και των fail0verflow, που εντόπισαν και αποκάλυψαν τα “κλειδιά πιστοποίησης λογισμικού” του Playstation 3 (καθιστώντας δυνατή την εκτέλεση ανεπίσημου κώδικα σε αυτήν και, μαζί με αυτό, διευκολύνοντας την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών), φαίνεται πως… βάρεσε στα νεύρα τον Dave Touretzky, διάσημο καθηγητή έρευνας στα τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών και Κέντρου Για τη Νευρωνική Βάση της Αντίληψης του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, λοιπόν, αποφάσισε να κλωνοποιήσει το πλήρες site του George Hotz, όπως αυτό ήταν πριν η Sony επιτεθεί νομικά εναντίον του, αναγκάζοντας τον να “κατεβάσει” τις πληροφορίες και τον κώδικα που διέθετε σχετικά με το “ξεκλείδωμα” του Playstation 3. Και το κλωνοποίησε στους… servers του ίδιου του Πανεπιστημίου, όπου και, πια, φιλοξενείται. Ναι, το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon… “εγκρίνει” το “ξεκλείδωμα” του Geohot και τον υποστηρίζει!

Ανάμεσα σε όσα αναφέρει στο καυστικό κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης του, ο Dave Touretzky, ξεχωρίζει το “Τα δικαιώματα ελευθερίας λόγου (και ελεύθερης χρήσης υπολογιστών) υπάρχουν μόνο για αυτούς που είναι αποφασισμένοι να τα εξασκήσουν. Το να προσπαθείς να καταπιέσεις αυτά τα δικαιώματα στην εποχή του Internet είναι σαν να φτύνεις κόντρα στον άνεμο”.

Και καταλήγει θυμίζοντας στη Sony πως, στην περίπτωση που σκεφτεί να στραφεί και εναντίον αυτού και του Πανεπιστημίου του, το Carnegie Mellon έχει ξαναβρεθεί και στο παρελθόν σε πανομοιότυπη υπόθεση, σχετικά με CSS Descramblers, δηλαδή τα προγράμματα με τα οποία είναι εφικτή η αποκωδικοποίηση των κατά τα άλλα “κλειδωμένων” ταινιών από DVDs.

Source:

Note to Sony lawyers: No doubt you’re eager to rack up another billable hour by sending legal threats to me and my university. Before you go down that unhappy road, check out what happened the last time a large corporation tried to stop the mirroring of technical information here: The Gallery of CSS Descramblers. Have you learned anything in ten years?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.