Η Majesco “ορμά” στο Facebook με το Cooking Mama Friends’ Café


Το σύγχρονο φαινόμενο της “γκουρμεδιάς”, η μανία με τα της κουζίνας, η μαγειρική και τα παραφερνάλια της είναι σίγουρα κάποιοι από τους λόγους της τεράστιας επιτυχίας της σειράς τίτλων Cooking Mama. Και ομολογώ πως, μέσα στο χάος άθλιων τίτλων του Wii, το Cooking Mama ξεχώριζε αρκετά για να με πείσει και εμένα να το κόψω το αγγούρι. Να το ξύσω το καρότο. Να τον λυώσω τον πουρέ. Να το σωτάρω το κρεμμυδάκι. Να την πασαλείψω τη μπεσαμέλ. Να… Εμ… Αχέμ. Ξέφυγα.

Την επιτυχία του “σίγουρου” Cooking Mama, λοιπόν, θέλει να εκμεταλλευτεί η Majesco, για την πρώτη της είσοδο στο social/casual gaming, κίνηση που θα ολοκληρώσει με έναν νέο τίτλο, το Cooking Mama Friends’ Café. Ο πρώτος τίτλος της σειράς που “δεν θα βγει σε κονσόλα”, αλλά και η πρώτη απόπειρα της Majesco να ξεφύγει από τα “παραδοσιακά” παιχνίδια και να επεκταθεί στον όχι-και-τόσο-μαγικό-τελικά κόσμο του Facebook, θα συνδυάζει το γνώριμο μοτίβο του “ολοκλήρωσε όσο καλύτερα μπορείς τις συνταγές που βλέπεις” με στοιχεία εξομοίωσης πελατειακού management (υποθέτω μεταφράζεται ως “κράτα τον πελάτη χορτάτο και χαρούμενο για να σου ξανάρθει”) και, φυσικά, ένα νέο μενού. Όχι βρε, όχι “μενού του παιχνιδιού”, “μενού συνταγών”.

Μου αρέσει που μέχρι πριν 2-3 χρονάκια μου ήσασταν όλοι στο “η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα”, και τώρα τις έχετε χώσει στο σαλόνι και μου έχετε μπει εσείς στις κουζίνες να το παίζετε μαστροσέφηδες. Ού, ρε, Σεφς της κακιάς κατάρας, που δεν ξεχωρίζετε την πατάτα από το γεώμηλο…

Ody's thoughts

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ “είναι το ίδιο”;

Source:

It seems that Facebook is where all the cool kids want to play these days, with companies like Sony, EA, and Ubisoft trying to get their games some facetime on the social networking site. Majesco Entertainment announced today that it’s joining in on the fun with the launch of Cooking Mama Friends’ Café. The game was created by social game developer Arkadium, with a brand-new cooking experience for players.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.