Βρέθηκαν τα “κλειδιά πιστοποίησης” του PSP στο… PS3 – έπεται MagicGate

Η είδηση “έχει ήδη παίξει και αλλού”, αλλά… έτσι που την έγραψαν, να την χαίρονται – αφού άλλο συνέβη, άλλο λένε αρκετοί πως έγινε. Δεν “έσπασε το PSP” λοιπόν, αγαπητοί (αυτό είχε γίνει εδώ και καιρό – και από όσο γνωρίζω, υπήρχε τρόπος εκτέλεσης “ανεπίσημου κώδικα” ΚΑΙ στο PSPgo, αλλά μέσω exploit σε παιχνίδι). Άλλο το “σπάω μια κονσόλα για να παίζει πειρατικά” (πώς λέμε “τσιπάρισμα”) και ΑΛΛΟ το “βρίσκω τα κλειδιά με τα οποία η Sony πιστοποιεί το `επίσημο` software, με τα οποία μπορώ πια να `πιστοποιώ` και το δικό μου `ανεπίσημο` software”. Το πρώτο σημαίνει “παίζω πειρατικά”, το δεύτερο “κάνω ανεπίσημες εφαρμογές να τρέχουν ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PSP σαν να ήταν επίσημες”.

Το παραπάνω συνέβη, λοιπόν, καθώς ο Mathieulh “έπαιζε” με τα… “σωθικά” του PS3, με την ευκαιρία της διαρροής των δικών του κλειδιών πιστοποίησης. Βλέπετε, το PS3 και το PSP έχουν ως κοινό παρονομαστή τα Minis, μικρά παιχνίδια που μπορούν να τρέχουν και στις δυο κονσόλες της Sony, αλλά και παλιά παιχνίδια του πρώτου Playstation. Η Sony, λοιπόν, μέσα στη μεγάλη σοφία της, “έχωσε” τα ίδια τα κλειδιά πιστοποίησης του PSP -ΜΕΣΑ- στο PS3 – ναι, και οι δύο κονσόλες χρησιμοποιούν τα ίδια ή, για την ακρίβεια, ω, πάνσοφη Sony, το PS3 χρησιμοποιεί τα κλειδιά του PSP “για να παίζει τα Minis”. Και τώρα, πια, βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινή θέα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως, όπως και στην περίπτωση του PS3, σύντομα ΟΛΑ τα PSPs θα μπορούν να τρέχουν “ανεπίσημο λογισμικό” ακόμη και χωρίς “τσιπαρίσματα”, “φλασαρίσματα” κ.λπ. Αρκεί, για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι-εστί-κοκό (αλλά τρέχουν να το μπλογκάρουν), πως οι δημιουργοί ανεπίσημου λογισμικού θα μπορούν να το “επισημοποιούν”, σαν τα το είχαν στείλει στην ίδια τη Sony και αυτή τους είχε δώσει το “ΟΚ” και το είχε “πακετάρει” για τις κονσόλες της. Ω, τι χαρά.

Είμαι 200% σίγουρος πως κάθε μέρα που περνάει, ένα διαφορετικό στέλεχος στα κεντρικά της Sony κάνει seppuku με σκουριασμένα Gillette μετά από τόσο, μα τόσο fail..!

Πρόσθετο bonus, σύμφωνα με τον Mathieulh, πως μέσα στο PS3 βρίσκονται και τα κλειδιά κρυπτογράφησης της MagicGate, της τεχνολογίας που η Sony χρησιμοποιεί (…περιστασιακά!) στις κάρτες μνήμης της (π.χ. Memory Stick Duo, κάρτες μνήμης του PS2 κ.λπ.). Αν και η κρυπτογράφηση της MagicGate δεν χρησιμοποιείται συχνά (δημιουργήθηκε περισσότερο για χρήση στα audio players της Sony ώστε, π.χ., να παίζουν “πιστοποιημένα μουσικά tracks” από κάρτες μνήμης), καλό είναι να έχει κανείς πρόχειρο ένα τρόπο “ξεκλειδώματος” της. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρειαστεί..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.