Το Google Nexus S τρέχει Ubuntu!

Οι γνωστοί XDA Developers κατάφεραν να τρέξουν Ubuntu Linux στο Google Nexus S. Ήδη το Android, στο οποίο βασίζεται, προέρχεται από το Linux. Βεβαίως και το Ubuntu είναι Linux, οπότε… Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Πιο συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε, από τον κύριο stroughtonsmith (στον οποίον ανήκουν και τα credits Της φωτό), η έκδοση Ubuntu HD2 0.3. Η πρώιμη αυτή έκδοση προκαλεί δυο σημαντικά προβληματάκια: καταρχήν ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κάνουν το λειτουργικό να αναγνωρίσει την οθόνη αφής. Από την άλλη πλευρά ούτε οι audio drivers φαίνεται να δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τηλεφωνικές κλήσεις. Πάντως η συνδεσιμότητα (3G, WiFi) λειτουργεί κανονικά, το file system είναι βασικά το ίδιο, αφού πρόκειται για Linux, κι έτσι κατά τα άλλα, το κινητό είναι λειτουργικό, όσον αφορά τις υπολογιστικές του δυνατότητες. Προβλέπω ότι σύντομα θα επιλυθούν τα όποια προβληματάκια από buggy drivers και το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό. Αν σας αρέσει το Ubuntu και το έχετε εγκατεστημένο στο PC, στο notebook, τώρα ήρθε η ώρα και το κινητού!
…ακολουθεί η τηλεόραση, το ψυγείο, ο απορροφητήρας, η κουζίνα… παντού Linux!!!!

Source:

It seems like hackers who inatall the Android operationing system on everything decided to mix it up a bit. The folks over at XDA Developers have successfully ported Ubuntu HD2 version 0.3 to the Samsung Nexus S phone. You read that correctly: They replaced a Linux-based OS (Android) with a Linux-based OS (Ubuntu).

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.