Σημαντικό bug στο Android στέλνει μηνύματα σε λάθος αποδέκτες

…και ο τίτλος “τα λέει όλα”! Το bug υπάρχει εδώ και κάποιο διάστημα, και αρκετοί χρήστες το έχουν εντοπίσει και έχουν “κράξει” τη Google, που δείχνει να καθυστερεί να το διορθώσει. Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να προσπαθείς να στείλεις ένα μήνυμα στο συνεργάτη σου γράφοντας “πολύ στόκος ο boss, δεν μπορεί να καταλάβει Χέσους από το Σκουίντ Πρόξυ”, και αντί για το συνεργάτη σου, το μήνυμα να πέσει στα χεράκια του boss. Bye-bye work, bye-bye Squid Proxy…

Όσο για το “γιατί συμβαίνει αυτό”, αν δυο “επαφές” στη λίστα του Android έχουν παραπλήσιο νούμερο, το Android μπορεί να τις μπλέξει, αφού ελέγχει μόνο τα τελευταία 7 ψηφία ενός νούμερου για να αποφασίσει “αν ανοίκει στην επιλεγμένη επαφή” (ή κάπως έτσι). Παράδειγμα:

Μπάμπης: 210-656-5555
Κώτσος: 213-656-5555

Προφανώς μιλάμε για δυο διαφορετικά τηλέφωνα, με το πρώτο στο δίκτυο του ΟΤΕ και το δεύτερο στις HOL. Το Android, όμως, μπορεί “να φάει φρίκη” αν και τα δυο έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα και, άρα, βρίσκονται στην “cache πρόσφατα κληθέντων αριθμών” του, και να επιλέξει άλλο αντί άλλου. Ω, τι χαρά…

Source:

It seems Android’s default text messaging app still has horrible text messaging bugs that can that intermittently send texts to the wrong person.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.