Έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμη το iPad…

To 2015, μας λένε οι στατιστικές, θα πέσει το iPad από την πρώτη θέση των tablets. Το 2010 έπαιζε χωρίς αντίπαλο, καθώς 9 στα 10 tablets, επί συνόλου 14 εκατομμυρίων πωλήσεων παγκοσμίως, ήταν iPad. Φέτος αναμένουμε τη 2η γενιά του tablet της Apple, αλλά και μια πλημμύρα από Android tablets. Σε 4 χρόνια, το Android (με μεγάλη κερδισμένη φυσικά τη Google), θα προσπεράσει το iPad, και η αγορά θα χωριστεί στα 3, με κάθε πλατφόρμα να κατέχει περίπου το 1/3 του μεριδίου επί των πωλήσεων. Το υπόλοιπο 30 περίπου τοις εκατόν θα μοιραστούν “όλοι οι άλλοι”, δηλαδή Microsoft, RIM (με τα Blackberry), και η HP με το WebOS.
Δεν είναι καθόλου απίθανο η ιστορία να επαναληφθεί: όπως πολλοί ίσως θα θυμούνται από τη δεκαετία του 1980, και τότε, με την επανάσταση των προσωπικών υπολογιστών, η Apple είχε καταπλήξει τα πλήθη με τον πρωτοποριακό της Macintosh, ο οποίος όμως σύντομα κατέληξε ουραγός σε μια αγορά στην οποία κυριάρχησαν τα Windows και οι IBM συμβατοί. Η διαγραφόμενη τάση είναι και πάλι, μετά από μια εκρηκτική αρχή με το iPhone και το iPad, ο κόσμος να στραφεί σταδιακά σε φτηνότερα και πιο “ανοιχτά” συστήματα, με κοινό σημείο αναφοράς, αυτή τη φορά, το Android.

Source:

Google will overturn the Apple iPad’s dominance of the tablet computer within four years, technology industry watchers have predicted.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.