Χρόνια πολλά Mac!


Πέρασαν 27 χρόνια από την ημέρα που ο Steve Jobs παρουσίαζε τον Macintosh: μια φρέσκια ιδέα, ένα λειτουργικό σύστημα που βασιζόταν στο χειρισμό μέσω γραφικών κι όχι σε γραμμή εντολής όπως το DOS. Βάζω στοίχημα ότι ακόμη κι ο ίδιος δεν θα φανταζόταν ότι η καταξίωση και η κυριαρχία δεν θα ερχόταν λόγω του Mac, αλλά χάρη στο iPod και κατόπιν στο iPhone. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι Mac είναι τόσο δημοφιλείς, που ειδικά στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ είσαι δακτυλοδεικτούμενος αν δεν έχεις κάποιο MacBook ή iPad στο σακίδιό σου.

Source:

Apple unveiled its first Macintosh-branded computer 27 years ago today. Steve Jobs introduced the Apple Macintosh on January 24, 1984 and received wild applause from the crowd of 3,000 people. The original Apple Macintosh was the first personal computer to be powered by the Mac operating system, then lovingly called System 1.0.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.