Καθυστερούν τα chipsets για Sandy Bridge λόγω bug


Μπορεί να περιμένουμε πώς-και-πώς τους Sandy Bridge, τους νέους επεξεργαστές της Intel (για να αναβαθμίσουμε στους… προηγούμενους, που θα “μας παίρνουν” από οικονομικής άποψης – τι πάει να πει “δεν θα πέσει η τιμή τους”;!), αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη: η εταιρεία εντόπισε ένα πρόβλημα στα chipsets που θα αναλαμβάνουν να τους “οδηγούν” σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υποσυστήματα των PCs μας. Ένα μικρό, αμελητέο, τοσο-δα προβληματάκι, που μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μειωμένες επιδόσεις των SATA. Με άλλα λόγια, “αν έπαιρνες Sandy Bridge με τα πρώτα αυτά chipsets, μετά από λίγο θα σερνόταν ο δίσκος σου”. Για να το θέσουμε απλά.

Αν και σύμφωνα με την ίδια την Intel ελάχιστοι πελάτες επηρεάζονται από το πρόβλημα, η εταιρεία ανέβαλε ή, για την ακρίβεια, ακύρωσε τη διάθεση των chipsets και ετοιμάζει μια “ξαναμαγειρεμένη” έκδοση τους που δεν θα έχει αυτό το πρόβλημα. Για διάθεση εντός ολίγου. Το “πότε”, δεν το γνωρίζουμε ακόμη, αλλά η επίσημη άποψη είναι πως αποκλείεται να τα δούμε πριν το Φεβρουάριο. Και έτσι, αναβάλλεται και η δική μας αναβάθμιση… Μπου-χου…

Υπάρχουν και χειρότερα, βέβαια, από την αναβαθμισούλα μας: το “προβληματάκι” και η όλη φάση με την ανάκληση και ανασχεδίαση και αναδιάθεση και Άννα-που-πας, θα κοστίσει στην Intel τουλάχιστον $300 εκατομμύρια σε τζίρο, ενώ προετοιμάζεται για συνολικό κόστος που μπορεί να αγγίξει τα $700 εκατομμύρια.

Αγαπητή Intel, meet our famous Greek saying: “Opios Viazete skontafti”…

Source:

As phenomenal as Intel’s new Sandy Bridge processors turned out to be, nothing in this world is truly perfect. Intel announced earlier this morning that it has discovered a flaw in the 6-series chipsets that accompany the new processor family. While it reassures users that they can “continue to use their systems with confidence,” the chipmaker has nonetheless halted chipset shipments until a new, bug-free version of the silicon starts to ship out late next month.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.