Αναγνώριση προσώπων στο Facebook

Σύντομα θα δούμε μια νέα δυνατότητα στο Facebook, αυτή της αναγνώρισης προσώπων, που θα διευκολύνει το “μαρκάρισμα” των φωτογραφιών μας. Να, μιλάμε για κάτι σαν αυτό:

Η νέα δυνατότητα θα λειτουργεί αυτόματα, όταν κανείς ανεβάζει μια φωτογραφία και θέλει να “μαρκάρει” κάποιες επαφές του σε αυτήν. Το Facebook θα “αναγνωρίζει” κάποια πρόσωπα και θα προτείνει τις σχετικές επαφές στις οποίες (νομίζει) πως αντιστοιχούν. Φυσικά, δεν είναι 100% εγγυημένο πως “θα πέφτει πάντα μέσα”, όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες τεχνολογίες, αλλά… Ah, well, μάλλον “δεν θα πέφτει και πάντα έξω”!

Και, ναι, για όποιον ανησυχεί, θα υπάρχει και δυνατότητα απενεργοποίησης της δυντότητας στα Privacy Settings του λογαριασμού του. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η “απενεργοποίηση” θα μεταφράζεται ως “δεν θέλω να μαρκάρω φίλους μου στις δικές μου φωτογραφίες” ή “δεν θέλω να μαρκάρουν οι άλλοι εμένα σε φωτογραφίες”. Μάλλον το πρώτο, ενώ το σημαντικό από άποψη προσωπικών δεδομένων είναι το δεύτερο, οπότε… ό,τι και να κάνουμε, we lose, Facebook wins. Να πάρει…

Source:

Over the next few weeks, Facebook will be rolling out a new feature that brings facial recognition technology to the photo tagging process.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.