Χορταστικό πακέτο… Judge Dredd

Ορμώμενος από μια κουβέντα που είχα με τον φίλο Δ.Τ., σχετικά με τον Judge Dredd, συνειδητοποίησα τελικά πως το “αποτύπωμα” του comic αυτού στη “γενιά” μας υπήρξε έντονο.

Αναφέρομαι φυσικά στις εποχές που το περιοδικό “Αγόρι” υπήρξε ο προπομπός και η μοναδική επαφή της προεφηβικής και εφηβικής μας ηλικίας με τον αδιάφθορο και σκληρό Δικαστή. Μπορώ, μάλιστα, μετά λόγου γνώσεως να σας πω πως ένας λόγος αγοράς του περιοδικού τότε ήταν οι συνέχειες του Judge Dredd.

Χρόνια –πολλά- πέρασαν από τότε και η εμφάνιση της φερώνυμης ταινίας με τον –ανεκδιήγητο- S. Stalone δεν βοήθησε καθόλου στη φήμη του Δικαστή. Μέχρι που η βρετανική 2000 AD (το αντίστοιχο των Marvel/ DC στην Αγγλία), της οποίας δημιουργία αποτελούσε ο Dredd, ξεκίνησε να εκδίδει τα “Judge Dredd: Complete Case Files”. Η σειρά εκτείνεται σε… 17 ολόκληρους τόμους (TPBs), ξεκινώντας από την απαρχή του comic στους πρώτους τόμους και καταλήγοντας στα “πέτρινα χρόνια” των 90’s.

Προλαβαίνω την ερώτησή σας, λέγοντας πως, Ναι, όλες οι ιστορίες που αγαπήσαμε και κάποιες από αυτές έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας, βρίσκονται εκεί! Μάλιστα, θα μπορείτε να τις απολαύσετε σε μεγάλο μέγεθος σελίδας βιβλίου, σε ασπρόμαυρο σχέδιο και σε “χορταστική” συσκευασία 300 σελίδων κατ’ ελάχιστον!

Οι πρώτοι 3 τόμοι είναι κατ’ ουσίαν εισαγωγικοί, οπότε εάν δεν είστε από αυτούς που επιθυμούν ολόκληρη τη σειρά (οπότε θα αγνοήσετε τα γραφόμενά μου), μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε από τον 4ο τόμο, όπου θα βρείτε το προοίμιο του πολέμου της Αποκάλυψης, του Παιδιού Δικαστή και λοιπών…ανδραγαθημάτων του Αδιάφθορου. Σπεύσατε!

Από τα comics στη Sci-Fi λογοτεχνία και από το σινεμά στη μουσική – κάποια νύχτα κοιμηθήκαμε παρέα και από τότε δεν ξαναξύπνησα μόνος μου. Το ταξίδι συνεχίζεται!