Χορταστικό πακέτο… Judge Dredd

Ορμώμενος από μια κουβέντα που είχα με τον φίλο Δ.Τ., σχετικά με τον Judge Dredd, συνειδητοποίησα τελικά πως το “αποτύπωμα” του comic αυτού στη “γενιά” μας υπήρξε έντονο.

Αναφέρομαι φυσικά στις εποχές που το περιοδικό “Αγόρι” υπήρξε ο προπομπός και η μοναδική επαφή της προεφηβικής και εφηβικής μας ηλικίας με τον αδιάφθορο και σκληρό Δικαστή. Μπορώ, μάλιστα, μετά λόγου γνώσεως να σας πω πως ένας λόγος αγοράς του περιοδικού τότε ήταν οι συνέχειες του Judge Dredd.

Χρόνια –πολλά- πέρασαν από τότε και η εμφάνιση της φερώνυμης ταινίας με τον –ανεκδιήγητο- S. Stalone δεν βοήθησε καθόλου στη φήμη του Δικαστή. Μέχρι που η βρετανική 2000 AD (το αντίστοιχο των Marvel/ DC στην Αγγλία), της οποίας δημιουργία αποτελούσε ο Dredd, ξεκίνησε να εκδίδει τα “Judge Dredd: Complete Case Files”. Η σειρά εκτείνεται σε… 17 ολόκληρους τόμους (TPBs), ξεκινώντας από την απαρχή του comic στους πρώτους τόμους και καταλήγοντας στα “πέτρινα χρόνια” των 90’s.

Προλαβαίνω την ερώτησή σας, λέγοντας πως, Ναι, όλες οι ιστορίες που αγαπήσαμε και κάποιες από αυτές έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας, βρίσκονται εκεί! Μάλιστα, θα μπορείτε να τις απολαύσετε σε μεγάλο μέγεθος σελίδας βιβλίου, σε ασπρόμαυρο σχέδιο και σε “χορταστική” συσκευασία 300 σελίδων κατ’ ελάχιστον!

Οι πρώτοι 3 τόμοι είναι κατ’ ουσίαν εισαγωγικοί, οπότε εάν δεν είστε από αυτούς που επιθυμούν ολόκληρη τη σειρά (οπότε θα αγνοήσετε τα γραφόμενά μου), μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε από τον 4ο τόμο, όπου θα βρείτε το προοίμιο του πολέμου της Αποκάλυψης, του Παιδιού Δικαστή και λοιπών…ανδραγαθημάτων του Αδιάφθορου. Σπεύσατε!

Από τα comics στη Sci-Fi λογοτεχνία και από το σινεμά στη μουσική – κάποια νύχτα κοιμηθήκαμε παρέα και από τότε δεν ξαναξύπνησα μόνος μου. Το ταξίδι συνεχίζεται!
 • Nikos

  Ρε σεις είστε σοβαροί; Δεν σας άρεσε ο Sylvester στον Δικαστή; Αυτός ο fotisk δεν πρέπει να ξέρει και πολλά…

 • Conan

  Σου άρεσε fotisk το Αγόρι;

 • Anonymous

  Ως περιοδικό.
  (Φαντάζομαι…)

 • Conan

  Φυσικά, αλλιώς το username δεν θα ήταν fotisk, αλλά…

 • Anonymous

  Μπλεκ;

 • Daethrow

  Βέβαια ρε, ο Stallone στο Judge Dredd είναι το όνειρο κάθε gay

 • Anonymous

  To γαμήσατε και ψόφησε…

 • Anonymous

  Πας καλά ρε; Ο Stallone; Το όνειρο των gay; Ο Italian Stallion?
  Αίσχος… :-D

 • Anonymous

  Όπου να’ ναι, έρχονται οι μύγες…

 • Judge Death

  o stalone ζητημα αν ειχε βαλει το κρανος μια δυο φορες σε ολη την ταινια…
  γινεται Judge Dredd χωρις κρανος?

 • Anonymous

  Α, young grashopper, η ερώτηση δεν είναι “αν γίνεται Judge Dredd χωρίς κράνος”, αλλά “ποιός ήταν τόσο στόκος ώστε να τολμήσει να βγάλει το κράνος του Judge Dredd, τη στιγμή που στα comics είχε βγει μόνο δυο φορές, και αυτό χωρίς να δούμε φάτσα”.

  Και η απάντηση είναι “Ο Stallone. Που ήθελε -και αν θυμάμαι καλά, είχε βάλει όρο- να φαίνεται η μουτράκλα του”. Όχι πως το σενάριο ήταν καλό, αλλά θα περίμενα από τον άνθρωπο που μας έδωσε Rocky και Rambo τουλάχιστον να είχε αποδώσει τον Dredd ως Dredd. Θα αρκούσε να φοράει το κράνος και να μουγκρίζει. Ίσως και να έπαιρνε Όσκαρ, σε σχέση με αυτό που “μας έδωσε” στην οθόνη. Α, ρε Stallone… Τελικά, ήσουν εντελώς expendable…

 • Nousou

  Γιατί..; Τι είχε το Μπλέκ;
  Το περιοδικό..(όχι το stand alone κομικ) με τερματοφύλακα γιατρό (όχι κηπουρό) και παιδί πάνθηρα και τον άλλον τον κατεστραμμένο που ήθελε να πεθάνει και έκανε όλα τα γαμάτα εξτρίμ σπόρ.
  ΕΕΕ!, ΤΙ..; Μπλέκ, τι είναι αυτό ; Πάω για ύπνο έχω σχολείο αύριο .

 • Μα τι ρατσιστικο blog ειναι αυτο?
  Καταγγελω πως επιμελώς προβάλλετε comic ηρωες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα σας (αχα) και παραλείπετε τους comics ήρωες της διπλανός πόρτας που γαλουχησαν μια ολοκληρη γενιά και φυσικό αναφέρομαι στον Ταρατατα.
  Αιδώς κύριοι…