Το είδατε; Διαβάστε το!

Η Walking Dead mania που έχει καταλάβει την υφήλιο, και τα… απόνερά της έχουν φτάσει και στη χώρα μας, δεν είναι κάτι που θέλει ανάλυση. Δείτε τα επεισόδια, -όσοι “άπιστοι” δεν έχετε ακόμα πάρει… γεύση- και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε!
Τα είδατε; Πολύ ωραία. Πιστέψτε με, λοιπόν, πως αυτό που είδατε αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου της ΕΞΑΙΣΙΑΣ σειράς κόμικς του Robert Kirkman – σειράς που εκτείνεται σε… 13 ολόκληρα TPBs (ή trade paperbacks ή επίτομα).
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που διάβασα πρώτα τα κόμικς και μετά είδα τα επεισόδια –με κόλλησε ένας φίλος, με αποτέλεσμα να τα διαβάσω απνευστί.

Τι να πρωτοπώ εδώ; Ο κόσμος του Walking Dead, μέσα από την εικονογράφηση του C. Adlard, είναι πραγματικά τεράστιος, το σενάριο και οι χαρακτήρες εξελίσσονται σταδιακά, ενώ όπως συμβαίνει σε κάθε ιστορία που αξίζει να λεχθεί, οι άνθρωποι είναι το επίκεντρο. Φυσικά, πίσω από κάθε γωνία, όποτε οι ήρωές μας παρασύρονται από τα προσωπικά τους δράματα, παραφυλάει μια ορδή από ζωντανούς νεκρούς, για να θυμίζει σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο κυρίαρχος της τροφικής αλυσίδας!
Τα καλά νέα είναι πως οι πρώτοι 8 τόμοι κυκλοφορούν στα Ελληνικά ως “Ζωντανοί Νεκροί” από τη “δική” μας Jemma (http://www.jemmacomics.com), σε προσεγμένη έκδοση, με εξαιρετική μετάφραση. Τα άσχημα νέα είναι πως στην Αμερική μόλις κυκλοφόρησε ο 13ος τόμος της σειράς… άρα μάλλον έχουμε μείνει πίσω.

Μην ρωτάτε εμένα… έχω ήδη αποκτήσει τους τόμους 9 έως 12 από το Amazon και περιμένω να γίνει διαθέσιμος και ο 13ος για να τον “χτυπήσω” και αυτόν (φυσικά, στα Αγγλικά).

Μην σας κουράζω άλλο. Δεν έχω την ψευδαίσθηση πως θα σας πείσω για την ποιότητα του Walking Dead, ό,τι και αν γράψω εδώ. Εάν απλά σας δοθεί η ευκαιρία, αγοράστε 1-2 τόμους (η τιμή σας διαβεβαιώνω είναι πολύ προσιτή) και σίγουρα θα πέσετε επάνω και στα υπόλοιπα σαν… ζόμπι σε φρέσκο, ανθρώπινο κρέας!!

Από τα comics στη Sci-Fi λογοτεχνία και από το σινεμά στη μουσική – κάποια νύχτα κοιμηθήκαμε παρέα και από τότε δεν ξαναξύπνησα μόνος μου. Το ταξίδι συνεχίζεται!