Ακόμη δε βγήκε απ’ τ’ αυγό του…

Έναν έξυπνο τρόπο να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είχε ο 24χρονος κινέζος αρχιτέκτονας Dai Haifei: έφτιαξε ένα μικρό ωοειδές σπιτάκι σε ένα πεζοδρόμιο του Πεκίνου και υποτίθεται ότι μένει εκεί, προτιμώντας το από ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι, έστω έναν ανεμόμυλο (όπως ο Jonathan Creek…).

To αυγόσχημο σπίτι είναι περισσότερο μια άσκηση αρχιτεκτονικής και πρόταση διαβίωσης με απλό και “οικολογικό” τρόπο. Βλέπετε, το σπιτάκι είναι φτιαγμένο από μπαμπού, τροφοδοτείται από ηλιακό συλλέκτη και ο δημιουργός του έχει τοποθετήσει σακουλάκια με σπόρους από γρασίδι πάνω του, γρασίδι που σε λίγο καιρό θα φυτρώσει και θα δώσει άλλη όψη στο φτωχικό του καλυβάκι. Ο κύριος Haifei έφτιαξε το αυγουλάκι του με το αντίστοιχο των 1.000 δολαρίων περίπου και φαίνεται κατενθουσιασμένος. Δεν ξέρω αν θα τον μπουζουριάσει η αστυνομία, αλλά προς το παρόν χαίρεται. Εγώ θα πρότεινα να τον προσλάβει ο αξιοσέβαστος πρωθυπουργός μας ως σύμβουλο σε θέματα πράσινης ανάπτυξης. Έτσι όπως πάμε, σε λίγα χρόνια μόνο σε τέτοια αυγοειδή σπιτάκια θα μπορούμε να μείνουμε! Α, ρε Διογένη, πόσο διορατικός ήσουν, κάτι ήξερες και έμενες στο πυθαράκι σου!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.