60.000.000 πωλήσεις για το Gran Turismo

…όχι, όμως, για το “GT5”, δηλαδή, το τελευταίο της σειράς – κάτι τέτοιο θα ήταν απλά… εξωφρενικό! Ή, μήπως, όχι; Well, όπως και να έχει, το τελευταίο Gran Turismo πούλησε ήδη περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε μόλις 12 ημέρες από την επίσημη κυκλοφορία του, φέρνοντας συνολικά τη σειρά των Gran Turismo (δηλαδή από το 1ο, στο PlayStation, μέχρι το “σημερινό”) στα 60.000.000 πωλήσεις.

Όπως σωστά σημειώνει βέβαια το Kotaku, η Sony έχει το… κακό χόμπι να αναφέρει ως “πωλήσεις” τα αντίτυπα που έχει δώσει η ίδια σε καταστήματα για να τα πουλήσουν με τη σειρά τους, και όχι αυτά που πραγματικά αγόρασαν οι ίδιοι οι “απλοί καταναλωτές” (aka: εσείς και εμείς). Όσο να’ ναι, είναι μια μικρούλα διαφορά. Κάτι μου λέει, όμως, πως ακόμη κι’ ‘ετσι, το Gran Turismo 5 “ξεπουλάει” (ειδικά αν κρίνω από το ότι όλοι, μα όλοι οι γνωστοί μου που έχουν PS3, ακόμη και όταν λένε “χάλια είναι, έχει αυτό και εκείνο και το άλλο πρόβλημα”, την επόμενη μέρα ξαναπιάνουν συζητηση για αυτό – για να ξανα-μανα περιγράψουν “πόσο χάλια είναι” :-) ).

Source:

According to Sony Computer Entertainment, the Gran Turismo series has now sold over 60 million units, with newly-released GT5 selling 5.5 million copies worldwide in its first 12 days on sale.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.