Όντως εντοπίστηκε το Master Key του PS3! (UPDATE: δεν ισχύει)

Ελπίζω να μην αποδειχθεί μια νέα “τρελή φήμη”, γιατί όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως “είναι αλήθεια” – και αυτός είναι και ο λόγος που ξαναποστάρω για αυτό μέσα σε λιγότερο από μισή μέρα: όντως, από ότι φαίνεται, ο graf_chokolo κατάφερε να εντοπίσει το Master Key του PS3, το οποίο, όμως, δεν θα διαθέσει σε κοινή θέα για ένα μικρό διάστημα. Ο λόγος; Γιατί μέσω αυτού είναι εφικτό το downgrade του PS3, και δεν θέλει να αρχίσουν να εμφανίζονται εμπορικά διαθέσιμα φλασάκια που θα βασίζονται σε αυτό.

Αντίθετα, φρόντισε να το δώσει στον zAxis, που ετοιμάζει το PSGrade, μια open source λύση downgrade των jPS3s, ώστε να μπορέσουμε να το έχουμε όλοι τσαμπέ-ολέ λίαν συντόμως! Ναι, ναι, αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε “να σπάσουμε τα PS3s με firmware 3.50 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή”, και, φυσικά, (δάκρυα χαράς στα μάτια), να χαρούμε το Gran Turismo μας! Yeah, baby, yeah!

Source:

I have dumped the key but will not make it public for now. I don’t want people developing more dongles and making more money off it. Don’t worry, I have contacted zAxis and he will use it for his PSGrade.

Info

UPDATE: Άκυρο. Καρα-άκυρο. Με τον πλέον κουλό τρόπο: troll “χάκαρε” τους λογαριασμούς των developers που εμπλέκονται με το θέμα και πόσταρε ψεύτικα μηνύματα πως “βρήκε το Master Key” διότι… Well, ξέρετε: “δουλειά δεν είχε ο διάολος…”. Sorry για την είδηση, αλλά το τελευταίο που περίμενα ήταν οι λογαριασμοί των developers να έχουν γίνει… “μαριονέτες” για trolls. Κρίμα. Πάντως, η ανάπτυξη του PSGrade (για το downgrade των PS3) συνεχίζει κανονικότατα, ακόμη και χωρίς το Master Key. Α, και… Kudos to Nikos για την έγκαιρη ενημέρωση (το είχα δει, αλλά δεν προλάβαινα να κάνω το update ή να απαντήσω στο Niko.)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.