Σύντομα, παιχνίδια Gamecube και Wii στα jPS3!

Εν συντομία: λίαν συντόμως μάλλον στα jailbroken Playstation 3 θα μπορούμε να παίζουμε και παιχνίδια των… Gamecube και Wii! Ω, ναι, ναι, και όμως! Πώς; Διότι ο shinhalsafar ανακοίνωσε πρόσφατα πως ετοιμάζεται να μεταφέρει το γνωστό εξομοιωτή Dolphin στο “κουτί-θαύμα” της Sony!

Ένας από τους εξομοιωτές που έκανε το “μεγάλο μπαμ” κυρίως πέρυσι ήταν ο Dolphin, ο οποίος μέχρι πρόσφατα επέτρεπε στους κατόχους PC να παίζουν σε αυτό τα παιχνίδια που είχαν κατασκευαστεί για το Gamecube της Nintendo. Το Gamecube που είχε ούκ ολίγους εκπληκτικούς τίτλους, ανάμεσα στους οποίους το Pikmin, το Sanity’s Requiem και, φυσικά, τα Metroid: Prime και Resident Evil 4. Σας θυμίζουν κάτι περισσότερο αυτοί οι τίτλοι, πέρα από το “κυκλοφόρησαν για το Gamecube”; Ναι, ναι: κυκλοφόρησαν και για Wii.

Κατά την ανάπτυξη του Dolphin και την “αποκτυπτογράφηση” του νέου Wii, οι δημιουργοί του εξομοιωτή συνειδητοποίησαν πως αφού το Wii, η νέα κονσόλα της Nintendo, ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με το Gamecube (ναι, ναι, η Nintendo μας… ξαναπούλησε την ίδια κονσόλα, με πρόσθετη την “αναγνώριση κίνησης” και λίγο αλλαγμένη “μούρη”), δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να κάνουν τον Dolphin τους να παίζει και τίτλους του Wii. Και έτσι έγινε.

Ο Dolphin, λοιπόν, μπορεί να “παίξει” παιχνίδια του Gamecube αλλά και, τώρα πια, του Wii στα PCs. Ίσως είναι ο πρώτος (ή και ο μόνος) εξομοιωτής που δεν εξομοιώνει “ένα παλιό σύστημα” αλλά “ένα που εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά και να πωλείται”. Και τώρα, έρχεται και για το… PS3!

Θυμάστε, μήπως, τι έλεγα, πως “το PS3 θα γίνει το πρώτο `κουτί` που θα κάνει τα πάντα”; Το έχω αναφέρει ούκ ολίγες φορές, και αν, τελικά, δούμε τον Dolphin σε αυτό, θα είναι η πρώτη… απόδειξη του στοιχήματος μου: το PS3 θα μπορεί να παίζει και παιχνίδια του ανταγωνιστικού Wii! Ω, ναι, είναι αστείο, αλλά μάλλον θα γίνει πραγματικότητα! Αυτό που δεν γνωρίζω και δεν “ποντάρω”, είναι κατά πόσο θα αντιστοιχιστούν οι κινήσεις των Wiimotes στο… Move ή θα χρειάζεται, όντως, ένα από αυτά για να “παίξουν” οι τίτλοι του Wii όπως θα έπρεπε. Ακόμη και αν χρειάζεται, πάντως, να θυμάστε πως τα χειριστήρια του Wii και τα joypads του PS3 “επικοινωνούν” μέσω Bluetooth, οπότε ένα χειριστήριου του Wii μπορεί κάλλιστα να “συνδεθεί” με το PS3!

Η μεταφορά του Dolphin για την ώρα έχει απλά “ανακοινωθεί” και δεν υπάρχει κάτι λειτουργικό για να δοκιμάσουμε. Θα είναι, πάντως… ωραίο δωράκι για τα Χριστούγεννα!

Source:


Developer shinhalsafar, who ported over the VBA, FCEU, and SNES9X emulators is planning to port over the Dolphin (Wii/Gamecube) emulator to the PS3 console.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.