Νέο firmware για τα PS3 “μπαλώνει τρύπες ασφαλείας”

Όπως ίσως είχατε ακούσει, “έσπασε” και το firmware 3.50 του PS3 – πρώτα από την ομάδα του πρώτου PS Jailbreak και τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο, από τους περισσότερους δημιουργούς των κλώνων του. Και, φυσικά, όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, η Sony έχει ήδη έτοιμη την “απάντηση” με τη μορφή του νέου firmware 3.55 για τα PS3.

Το νέο firmware δεν παρέχει απολύτως τίποτα καινούργιο πέρα από ένα “security patch”, όπως αναφέρει και η ίδια η Sony. Με άλλα λόγια, είναι άλλη μια ανανέωση με μοναδικό στόχο το “μπάλωμα” του jailbreak που βρέθηκε για το firmware 3.50.


Ody's thoughts

Αυτό που προσωπικά “μου τη δίνει” με τη στάση της Sony δεν είναι “που προσπαθεί να προστατέψει το σύστημα της” – κάτι το αυτονόητο, που κατακρίνουν μόνο οι… ανόητοι. Όχι, και είμαι 100% μαζί της σε αυτό. Διαφωνώ, όμως, με την κυκλοφορία νέων firmwares που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στον απλό χρήστη και, ταυτόχρονα, ΔΕΝ του “αυξάνουν την ασφάλεια” όπως αφήνεται να εννοηθεί. Όχι, “αυξάνουν την ασφάλεια ΤΗΣ SONY”, και είναι “υπέρ αυτής”, όχι “υπέρ του χρήστη”. Και γιατί διαφωνώ με αυτό;

Ody's thoughts

Διότι κάθε “φλασάρισμα” νέου firmware σε μια συσκευή εμπεριέχει πάντα και κάποιο κίνδυνο. Πες πως κόβεται το ρεύμα στη μέση του “φλασαρίσματος” – κάτι όχι και τόσο σπάνιο στην υπέροχη χώρα μας. Αφού ΔΕΝ “φλασάρουμε” τα DVD-Roms του υπολογιστή μας κάθε μήνα, αφού ΔΕΝ “φλασάρουμε” νέο BIOS στη motherboard κάθε δυο εβδομάδες, αφού ΔΕΝ σβήνουμε-γράφουμε-ξανασβήνουμε-ξαναμαναγράφουμε τα επανεγγράψιμα τσιπάκια του υπόλοιπου εξοπλισμού μας όποτε τη… βιδώσει στον κατασκευαστή του, παίζοντας τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ εξοπλισμό, που αγοράσαμε με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, κορώνα-γράμματα “επάνω στη φλασιά”… ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να αποδεχτούμε το ίδιο από πλευράς Sony (αλλά και Microsoft); Ναι, οκ. “Επειδή υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας που κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να παίζουν πειρατικές κόπιες και άρα να επηρεάσουν μακροβραχυπρόθεσμα την τσέπη της Sony και πρέπει να μπαλωθεί”. OOooo-kay.

Ody's thoughts

Ας είμαστε ισότιμοι, τότε, όπως αρμόζει σε κάθε σχέση και συναλλαγή άλλωστε: θέλω να αρχίσει η Sony να ενδιαφέρεται και αυτή για τη δική μου τσέπη, ως νόμιμου καταναλωτή και αγοραστή των προϊόντων της. Dear Sony: παρακαλώ να κάνεις μαζικές επενδύσεις στο Ελλάντα, και, με την ευκαιρία, να μου κάνεις δώρο εκείνο το PS2 με ενσωματωμένο DVR που είχες κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία. Πλήζ; Κάν’ το, κι’ εγώ θα εγκαθιστώ τα firmwares σου πρώτος-πρώτος, για να προστατέψω τις τσεπούλες σου από τις ορδές των πειρατών. Και των 3 που συνεχίζουν να παίζουν κόπιες και ουχί Gran Turismo…

Source:

Most likely because of the Team x3MAX’s recent video or to block off the downgrading! Update is now LIVE and on their servers!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.