Έτοιμο κατά 99% το open downgrade των PS3s!

ΔΕΝ θα το δείτε ακόμη ως είδηση σε άλλα sites -ούτε του εξωτερικού- αφού μόλις, να, πριν λίγο, αναφέρθηκε στα forums του PSX-Scene: μόλις βρέθηκε το κλειδί που επιτρέπει σε ΟΛΑ τα PS3, με έκδοση firmware μέχρι ΚΑΙ 3.50, να “μπουν” σε “service mode”.

Το service mode είναι, όπως λέει το όνομα του, το “mode επισκευής” στο οποίο “γυρίζει” το service της Sony (και εννοώ “οι τεχνικοί της που διορθώνουν τα PS3s”) για να μπορεί να τα επισκευάσει. Μέσω του service mode είναι εφικτή η εφαρμογή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ firmware στην κονσόλα – και, άρα, ακόμη και η “επιστροφή” σε παλαιότερες εκδόσεις του firmware. Ναι, ακόμη και στην 3.15, που είχε ακόμη υποστήριξη Linux!

Δυστυχώς, αυτό μάλλον δεν θα λειτουργεί και στην έκδοση 3.55 του firmware που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Sony, οπότε αποφύγετε την αναβάθμιση (για την ώρα).

Την είδηση του service mode επιβεβαίωσε ο mathieulh, γνωστότατος hacker της “σκηνής” του PS3, που “το έψαχνε” μαζί με τον kakaroto (δημιουργό του PL3) σε προσωπικό κανάλι του IRC, αλλά και ο ίδιος ο kakaroto που ήδη δημοσίευσε το πρώτο δείγμα κώδικα.

Έτσι, και πάλι, μοναδική πιθανότητα να μην ισχύει το παραπάνω είναι αν και πάλι trolls κατάφεραν να χακάρουν τους λογαριασμούς αμφότερων και να άρχισαν τα σχόλια και τις αναρτήσεις ψεύτικου κώδικα. Μάλλον… χλωμό!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.