Η 2d pixel art της Susan Kare

Οι πιο “ψαγμένοι” οπαδοί των Mac (ναι, και οι δυο σας) μάλλον θα τη γνωρίζετε: η Susan Kare σχεδίασε τα κλασσικά, δισδιάστατα, μονόχρωμα εικονίδια του εξίσσου κλασσικού Mac OS, που πολλοί “ζήσαμε” στο παρελθόν σε όλο το… επίπεδο μεγαλείο τους. Και τώρα, πουλά τα σχέδια της, για τα… τόσα-δα εικονιδιάκια του Mac, με τη μορφή… posters, για να μπορούμε να θαυμάσουμε κάτι pixels ΝΑ με το συμπάθειο στον τοίχο μας.

Προσωπικά, να ξεκαθαρίσω πως μου αρέσουν υπερβολικά, έχοντας… εντρυφήσει στον κόσμο της pixel art με το Advanced Art Studio του C64 και ένα… joystick ανά χείρας – και φαντάζομαι πως και ο Χάρης του byteme μάλλον θα τα αγαπήσει. Ο GalacticusX, από την άλλη, θα θέλει να μας επιτεθεί με καυτή σιδερόβεργα, αφού “αν μπορείς να δεις τα pixels, δεν πρέπει να είναι νόμιμο”. Εσείς, φυσικά, μπορείτε άνετα να τα παραγγείλετε από το site της – όσο προλαβαίνετε, αφού θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένα (και αριθμημένα και υπογεγραμμένα) αντίτυπα. Retro lovers, τρέξτε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.