Νέα “cloud” εργαλεία από την Adobe

Adobe logoΑκολουθώντας τις τάσεις των εποχών, και η Adobe “στρέφει” την προσοχή της όλο και περισσότερο “στο online”. Έτσι, μετά το Photoshop Online, η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε δυο νέες “cloud” υπηρεσίες, το Adobe SendNow και το Adobe CreatePDF.

Το Adobe CreatePDF μάλλον… δεν χρειάζεται και τόσες εξηγήσεις – το όνομα του τα λέει όλα. Πρόκειται για μια online λύση που επιτρέπει τη δημιουργία αρχείων PDF αποκλειστικά μέσω του browser, δίχως να υπάρχει ανάγκη πρόσθετου λογισμικού. Το CreatePDF μπορεί να “πάρει” αρχεία του Office, εικόνες ή υπάρχοντα PDF και να τα χρησιμοποιήσει ως “υλικό” για τη δημιουργία ενός νέου. Πιο πρωτότυπη είναι η δυνατότητα συνεργασίας του με desktop εφαρμογές, που επιτρέπει σε ένα πρόγραμμα “που τρέχει στον υπολογιστή” να εξάγει έγγραφα μέσω του CreatePDF σε μορφή PDF, αλλά και να τα αποθηκεύσει online.

Το SendNow, από την άλλη, είναι λίγο πιο πρωτότυπο, σε σχέση με το χώρο των γραφικών και των εγγράφων στον οποίο συνήθως κινείται η Adobe, αφού πρόκειται για μια κάπως πιο “γενική” πρόταση… ανταλλαγής και διαχείρισης αρχείων! Όπως το γνωστότερο DropBox, έτσι και το SendNow επιτρέπει στο χρήστη να “μοιραστεί” αρχεία με άλλους, ενώ ένα κεντρικό interface επιτρέπει τη διαχείριση τους, παρουσιάζει πληροφορίες για το “ποιοι άλλοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτά” κ.λπ.

Αντίθετα, όμως, με την προσέγγιση εταιρειών όπως η Google και η Zoho, οι προτάσεις της Adobe έχουν μια μικρούλα αλλά σημαντική διαφορά: είναι… συνδρομητικές! Αμφότερες θα κοστίζουν από $10 το μήνα (καλά, καλά, “$9.99”), αν και θα παρέχουν και προσωρινή, δωρεάν, δοκιμαστική έκδοση.

Source:

Acknowledging a “major shift” in the way the working world operates, Adobe announced today the release of two cloud-based tools designed to help people collaborate and manage files across multiple devices.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.