Η Greek Hacking Scene “χάκαρε” το OpenGov

Όπως διάβασα στο Hellenic Revenge, η Greek Hacking Scene, κάποια απροσδιόριστη στιγμή σήμερα, “χάκαρε” το site της κυβέρνησης OpenGov για να στείλει “πολιτικό μήνυμα”.

Αντίθετα με το τι ειπώθηκε στο Hellenic Revenge, διαφωνώ με την κίνηση. Όχι (μόνο) διότι θεωρώ αυτές τις προσπάθειες (που δεν ονομάζονται “hacking” αλλά “defacement”, δηλαδή “σου χαλάω τη φάτσα για να σε γελοιοποιήσω σε όποιον επισκεφτεί το site σου”) ανούσιες, αλλά και διότι ίσως το OpenGov να είναι ένα από τα λίγα θετικά στο χώρο της τεχνολογίας που είδαμε τα τελευταία χρόνια από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Όχι, ΔΕΝ είμαι “με αυτήν την κυβέρνηση”, ούτε “με την προηγούμενη”. Ούτε με το Χ ή το Ψ κόμμα. Ούτε με κανέναν. Είμαι, όμως, ένας geek που εδώ και χρόνια έλεγε “ανάθεμα, πότε θα δούμε μια σοβαρή προσπάθεια στο Internet από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κυβερνητικό παράγοντα”, έστω, κάτι που, με κάποιο τρόπο, να δείχνει πως δεν είμαστε “τεχνολογικώς συνειδητοποιημένοι” μόνο εμείς οι… “ταπεινοί πολίτες”, αλλά και κάποιος πολιτικός ή άλλο κυβερνητικό στέλεχος. Και που, βρε παιδί μου, οι γνώσεις του να μην περιορίζονται στο ότι “το πλούτσ-στέησο παίζει ποδοσφαιράκια” και στο ότι “τα ουφάδικα έχουν και φρουτάκια και άρα θα τα μπανάρουμε στο πυρ το εξώτερο”.

Θέλετε να παραπονεθείτε – διαμαρτυρηθείτε; ΟΚ, μαζί σας. Οργανώστε μια πορεία. Βγείτε στα κανάλια. Κάντε… Κάντε κάτι, οτιδήποτε θέλετε. Μη “χτυπάτε”, όμως, βρε παιδιά, τις πρώτες δειλές προσπάθειες τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Το OpenGov δεν είναι ένα… πολιτικό διαφημιστικό spot… Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης του πολίτη για το “τι τρέχει”, μια “απευθείας σύνδεση” κυβέρνησης-πολίτη.

Και εκτός αυτού, το defacement (και ουχί hacking) δεν είναι “μαγκιά”… Είναι σαν να κάνεις γκραφίτι στα κλεφτά επάνω από τις μπανάνες στο μανάβικο του Βασίλη. Και δεν έχει και το άλοθι της τέχνης.

Source:

Η Greek Hacking Scene χάκαρε την σελίδα του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα το opengov στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους αφήνουν τους ανθέλληνες να αλωνίζουν στο διαδίκτυο και να παρανομούν καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και καταστρατηγώντας το Ελληνικό Σύνταγμα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.