Η Google “έφταιγε” για τη χάλια εφαρμογή του Facebook στο Android

Έχετε Android και αναρωτιώσασταν “πώς είναι δυνατόν η ίδια εφαρμογή να είναι κορυφή στο iPhone και χάλια στο Android”; Όχι, δεν “έφταιγε το κινητό”, φανατικοί οπαδοί της Apple.

Όπως δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας την υπόθεση, ο ίδιος ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, η εφαρμογή για Android ξεκίνησε να αναπτύσσεται από έναν ανεξάρτητο προγραμματιστή. Η Facebook (στην προκειμένη περίπτωση, ως εταιρεία και ουχί ως site), του είχε αναθέσει να ετοιμάσει την έκδοση για Android στα πρότυπα της έκδοσης για iPhone. Έλα μου που η Google “αγόρασε την εταιρεία” (και μάλλον, αφού αποτελούνταν από ένα άτομο, το σωστό θα ήταν να πούμε “προσέλαβε τον προγραμματιστή”) και έτσι το όλο project έμεινε μισό!

Η Facebook συμφώνησε μαζί του (και, υποθέτω, και με την Google) ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον ημιτελή κώδικα και… τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Πάντως, η πρόσφατα αναβαθμισμένη εφαρμογή του Facebook για το Android αναπτύσσεται πια από το ίδιο το Facebook, οπότε, αν μη τι άλλο, θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη του iPhone.

Source:

Today at their mobile event in Palo Alto, CA, Facebook CEO Mark Zuckerberg revealed something interesting and rather humorous. It’s no secret that Facebook’s Android app has long been sort of a lame little cousin to their excellent iPhone app. But do you know why? Well it’s mostly Google’s fault. You see, they acquired the developer Facebook had hired to make the app.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.