Η απόλυτα geek ταινία! “Scott Pilgrim”

Φίλοι μου geeks – gamers, σας προτείνω αυτήν την ταινία ανεπιφύλακτα! Η μεταφορά του comic στην μεγάλη οθόνη ήταν κάτι το συναρπαστικό, καθώς η πλοκή και τα εφέ ήταν εντυπωσιακά αλλά ταυτόχρονα διατηρούσαν την ατμόσφαιρα του έντυπου comic.

Ο πρωταγωνιστής είναι το παιδί της “διπλανής πόρτας” χωρίς ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η κύρια ασχολία του είναι το γκρουπάκι που έχει με τους φίλους του και την πρώην κοπέλα του στα ντραμς! Η ιστορία περιπλέκεται όμως όταν γνωρίζει την Ραμόνα ενώ έχει ήδη σχέση ( δεν της έχει πιάσει ούτε το χέρι) με μία κινεζούλα μαθήτρια.

Η Ραμόνα όμως έχει “άστατο” παρελθόν το οποίο καλλείται να εξοντώσει ο πρωταγωνιστής! Η συνέχεια εκτυλίσεται σαν να παίζεις video game, καθώς εμφανίζονται πολλά στοιχεία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως οι “ζωές”, το K.O. και πλήθος unreal όπλων.

Το σημαντικότερο στοιχείο της ταινίας είναι ότι έχεις την αίσθηση ότι θα μπορούσες να βρίσκεσαι ο ίδιος στην θέση του πρωταγωνιστή και να κερδίσεις το κορίτσι με μερικές απίστευτες κινήσεις (τύφλα να χει ο Jet Li).

Ο Scott Pilgrim είσαι εσύ! Αρκεί να βρεις την δικιά σου Ραμόνα και ας μην έχει 7 πρώην, ένας φτάνει. Ready, FIGHT!

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!
 • Anonymous

  Η τανιούλα είναι απίθανη, κι αν την ξαναδείς, παρατηρείς λεπτομερειούλες και πινελιές σκηνοθετικής τσαχπινιάς που δεν είχες προσέξει την πρώτη φορά. Η ιστοριούλα είναι πρόφαση για σουρεάλ σκηνές με μερικές αξέχαστες ατάκες, φοβερό ξυλίκι, απίστευτα εφέ και “gaming related’ πράγματα που θα ενθουσιάσουν παλιούς και νέους gamers. Σούπερ!

 • Anonymous

  Απίθανο ήταν. Ναι μεν “περίμενα περισσότερα” αλλά… όταν “ακούς, ακούς, ακούς” συνέχεια για μια ταινία, συνηθίζεται όταν τελικά τη βλέπεις να σου φαίνεται “λίγη” σε σχέση με την τέλεια εικόνα που είχες πλάσει στην κούτρα σου. Και πάλι, το ότι όχι μόνο δεν με απογοήτευσε (με τόσα που είχα ακούσει) αλλά, από την άλλη, με πόρωσε κιόλας, μάλλον “κάτι λέει” για το πόσο κορυφή ήταν.

  Και είχε και το καλύτερο μοντάζ από οποιαδήποτε ταινία έχω δει στη ζωή μου (και έχω δει χι-λια-δες ταινίες). Είναι η πρώτη φορά που βλέπω το μοντάζ και τα εφέ να ενώνονται σε ένα σε ΟΛΗ την έκταση της ταινίας και προφανώς υπό στενότατη σκηνοθετική εποπτεία.

  Πέρα από αυτά, οι δυο Κινέζες ήταν όλα τα λεφτά (και η μικρή εκ των δυο, μόνο 2 λεπτά στην ταινία και μόνο με ένα βλέμμα του ενός δευτερολέπτου, έκλεψε ΟΛΗ την ταινία!). Α, ναι: και ο “γαλατάς”. Όποιος το δει, θα καταλάβει. Για αυτό ρε λέτε να μου έχει απλωθεί η χαίτη; Από το γάλα; :-)

 • Anonymous

  Πήγα να συμπληρώσω “και ο Ινδός”, που τον ξέχασα γιατί ήρθε πρώτος-πρώτος, και μετά θυμήθηκα και “την κοπέλα με τη σχέση”, και μετά “τον σταρ”, και μετά… Και μετά κατάλαβα πως τι να συμπληρώσω, ΟΛΟ ήταν γεμάτο χαρακτήρες, ατάκες και φάσεις. ΟΛΟ. “Remember the L word”, guyz and gals!

 • Anonymous

  Σου λέω είναι τρελό χάσιμο! Οι άνθρωποι έχουν πάρει το look-and-feel από τα “old school games” και το έχουν κάνει ταινία. Φαντάσου: είναι τα κόμικς, που επηρέασαν την αισθητική των games τη δεκαετία των 80s, παιχνίδια που επηρέασαν το συγκεκριμένο κόμικ, για να γίνει ταινία, ταινία που τώρα βγαίνει και game! Αααααααααααααα!!!

 • Anonymous

  Ναι, έχει άπειρες σκηνές, μια που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό, είναι όταν παίρνει το mail από τον Ινδό, δραματική μουσική, “DUEL”, “DEATH”, γουρλώνει μάτια και καταλήγει, “this… this… is… BORING”. Ε, είναι να μη σε ισοπεδώνει;