Συνεργασία Intel & Lilliputian Systems για δημιουργία φορτιστή fuel cells

Η Intel Capital επένδυσε στην εταιρεία Lilliputian Systems με στόχο την παραγωγή ενός φορτιστή για fuel cells σε μέγεθος όχι μεγαλύτερου από ένα πακέτο τσιγάρων. Η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση κινητών, netbooks και άλλων μικρών συσκευών που (θα) βασίζονται σε fuel cells για την τροφοδότηση τους με ενέργεια.

Ακομη δεν υπάρχει ένα “τελικό προϊόν”, αλλά έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια για το “πώς θα είναι αυτό”. Τι σημαίνει αυτό και γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει στην πράξη; Μα, οτιδήποτε έχει να κάνει με την επέκταση των fuel cells (πρέπει να) μας ενδιαφέρει και παραενδιαφέρει. Ο λόγος; Φαντασθείτε το smartphone σας, που… “τη βγάζει – δεν τη βγάζει” δυο ημέρες, να μπορούσε να λειτουργεί επί μια εβδομάδα με μια φόρτιση. Για αυτό, λοιπόν, “μας ενδιαφέρουν τα fuel cells”!

Info

Τα fuel cells μοιάζουν “τεχνολογία από το μέλλον”, αλλά είναι απόλυτα υπαρκτά εδώ και τώρα. Απλά, η παραγωγή τους δεν είναι και τόσο συμφέρουσα (για την ώρα), και έτσι δεν έχουν γνωρίσει την επέκταση των κλασσικών μπαταριών. Ουσιαστικά, πρόκειται για μικρά “δοχεία καυσίμου” που είναι πολλαπλάσιες φορές αποδοτικότερα από τις κλασσικές μπαταρίες, έχοντας το ίδιο μέγεθος.

Source:

Fuel cell company Lilliputian Systems today announced an investment and manufacturing deal with Intel, a step toward bringing a handheld fuel cell charger for gadgets to market.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.