Μια πόλη, συμπυκνωμένη σε ένα πρόσωπο

Στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας, εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες κατοίκων της συνενώθηκαν, με την τεχνική του morphing, για να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο, αντιπροσωπευτικό ολόκληρου του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, πάνω από 160 χιλιάδες άνθρωποι φωτογραφήθηκαν σε μια πανύγηρη της πόλης, αφού πρώτα υπέγραψαν ότι δίνουν τη συγκατάθεσή τους για να τραβηχτεί η φωτογραφία τους. Στη συνέχεια, με τη χρήση προγράμματος image morphing, τα πρόσωπά τους συμπυκνώθηκαν σε ένα, ή για την ακρίβεια 2, ενός άντρα και μιας γυναίκας, και αυτό έγινε για κάθε μεγάλη συνοικία της πόλης. Έτσι, καταγράφηκε όχι μόνο η πιο διαδεδομένη φυλετική ομάδα, η Αγγλοσαξωνική, αλλά και μειονότητες, όπως η Κινεζική.
Και μετά σου λέει ότι δεν υπάρχει “μέσος” άνθρωπος :)
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, ακολουθήστε αυτό το link.

Source:

One hundred and sixty thousand citizens of Sydney, Australia had their faces photographed in order to make one set of composite faces for the city. See the faces of the city’s neighborhoods below.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.