Θα ξεμείνουμε από σοκολάτα!

Τί θέλει ο καλός geek, εκτός από τα αγαπημένα του gadgets; Μα φυσικά τόνους σοκολάτας, σε στερεά, υγρή και παχύρρευστη μορφή! Έλα μου όμως που σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, σε 20 περίπου χρονάκια θα ξεμείνουμε από το πολύτιμο αυτό αγαθό!
Όπως εκτιμά η ένωση Cocoa Research Association, ο ρυθμός που καταναλώνουμε παγκοσμίως τη σοκολάτα, είναι μεγαλύτερος από εκείνον που την παράγουμε, με αποτέλεσμα, σε 20 περίπου χρόνια να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα κάλυψης της ζήτησης. Επόμενο είναι να ανεβεί η τιμή της τόσο πολύ, που θα καταλήξει να γίνει είδος πολυτελείας και απλησίαστο για τον μέσο άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία είναι συνεχείς: οι μεγάλες εταιρείες παρασκευής σοκολατοσκευασμάτων (πείτε το γρήγορα αυτό, πολλές φορές!) Hershey και Mars, σχεδιάζουν να αναπτύξουν νέες καλλιέργειες κακαόδεντρων, με μεταλλαγμένους φυσικά σπόρους, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και παραγωγική ικανότητα.
Δηλαδή, ή θα πούμε τη σοκολάτα… σοκολατάκι, ή θα φλουμώσουμε στη μεταλλαγμένη αμυγδάλου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Source:

At the rate we’re going, chocolate is going to be a rare—and extremely pricey—commodity within the next twenty years. Somebody needs to light a fire under those Oompa-Loompas, stat.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.