Η Google αγόρασε την Groupon; (φήμη)

Φήμες -που όμως παρουσιάζονται ως “προερχόμενες από αρκετά έγκυρες πηγές”- θέλουν την Google να έχει ήδη αγοράσει την Groupon, τη γνωστή εταιρεία που πιθανότατα έχετε γνωρίσει μέσω διαφημίσεων (κάποιες έχουν προβληθεί μέσω Google Adwords και στο unregistered), που καταφέρνει να επιτυγχάνει τρομερές προσφορές για τα μέλη της μέσω “της δύναμης της μάζας”.

Η Groupon αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή των “μαζικών αγορών σε τιμές χονδρικής” – που μάλλον θα γνωρίζουν καλύτερα οι… ολίγον μεγαλύτεροι σε ηλικία, αφού αν δεν απατώμαι συνηθίζονταν περισσότερο στην προ-ευρώ εποχή. Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει ως εξής: αντί κάποιος που ενδιαφέρεται για μια τηλεόραση να την αγοράσει μόνος του, μπορεί να μαζέψει φίλους του και να αγοράσουν την ίδια τηλεόραση μαζί από το ίδιο κατάστημα, με αντάλλαγμα αρκετά χαμηλότερη τιμή. Και οι ίδιοι κερδίζουν, και ο καταστηματάρχης που ναι μεν έχει λιγότερα έσοδα “ανά κομμάτι”, αλλά μπορεί να κάνει απόσβεση πουλώντας “περισσότερα κομμάτια”. Όλοι είναι κερδισμένοι, χαρούμενοι, και ζουν καλά – και εμείς καλύτερα.

Η Groupon, λοιπόν, είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις “εταιρείας προσφορών” που δεν είναι… απάτη. Η λογική της είναι απλή, κατανοητή και το “προϊόν” που παρέχει χρήσιμο σε όλους. Και, επιπλέον, βασίζεται -όπως αναφέραμε- στη λογική της “μάζας”. Προσωπικά, νομίζω πως όλα αυτά ταιριάζουν και με το προφίλ της ίδιας της Google και την προσέγγιση που ακολουθεί στις δικές της υπηρεσίες και προϊόντα, άρα… Άρα, μάλλον είναι λογικό πως θα ενδιαφερόταν να εντάξει την Groupon -ή μια παραπλήσια υπηρεσία- ανάμεσα σε όσες ήδη έχει. Εξάλλου, θα μπορούσε να “δέσει” άνετα ανάμεσα σε υπάρχουσες λύσεις της, π.χ. διευκολύνοντας την οργάνωση “ομάδων αγορών” μέσω GMail και Buzz.

Το κατά πόσο, όμως, είναι όντως “αλήθεια”, μάλλον θα το μάθουμε σύντομα.

Source:

Rumours have been doing the rounds for weeks now, with Google reportedly having finalized a $2.5 billion deal to buy group buying site Groupon.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.