Εκπληκτικό: “ολογραφική” προβολή χρησιμοποιώντας το hacked Kinect!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να σπάσει το Kinect ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από PC, και ένας “ψαγμένος” χρήστης του κατάφερε να συλλάβει real time video, αποδίδοντας μάλιστα και την 3D προοπτική. Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε περί τίνος ακριβώς μιλάω γιατί οι λέξεις αδυνατούν να αποδώσουν πλήρως την απίθανη αυτή μετατροπή του Kinect σε “ολογραφική” κάμερα.
Βέβαια, επειδή η κάμερα του Kinect δεν έχει σφαιρική κάλυψη του χώρου, μπορεί να αποδώσει μόνο την πλευρά των αντικειμένων που μπορεί να σαρώσει, κι έτσι, όπως θα δείτε κι εσείς, η “πίσω” πλευρά των αντικειμένων φαίνεται κενός χώρος. Ακόμη όμως κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Φαντάζομαι τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό, όταν μάλιστα επιτευχθεί συνδυασμός δύο αισθητήρων Kinect! Εύγε!

Source:

We have had a few people send us this video today and it’s pretty damn cool. It features Dr. Oliver Kreylos of UC Davis as he shows off what seems to be the beginning of his work with Kinect to recreate physical objects in a 3D space.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.