Το Popular Science προτιμά Move

Ποιός θα νικήσει στη μάχη του “gaming με αναγνώριση κίνησης”; Το Move ή το Kinect; Το Wii βγαίνει “εκτός συναγωνισμού” λόγω… ηλικίας, και επειδή “θεωρείται δεδομένο”. Οι δυο νέοι πρωταγωνιστές υπόσχονται και πιο “hardcore” τίτλους, πέρα από τα “κόβω-κόβω ραπανάκια” που τρώμε στη μούρη εδώ και χρόνια από το Wii. Εσείς τι από τα δυο προτιμάτε, πέρα από τον όποιο “οπαδισμό” με τη “μαμά-κονσόλα” στην οποία “πατάει” το καθένα;

Προσωπικά, από το ελάχιστο που τα δοκίμασα, το Move μου φάνηκε καλύτερο, διότι το Kinect είχε αισθητό και ενοχλητικό lagging (αν και, όπως με ενημέρωσαν φίλοι και συνεργάτες, “για αυτό έφταιγε κυρίως το παιχνίδι που δοκίμασα – σε άλλα δεν υπάρχει (τόσο) πρόβλημα”), αλλά και επειδή το χειριστήριο του Move έχει πλήκτρα, διευκολύνοντας τα… combos σε παιχνίδια τύπου God of War (με τα οποία είμαι πορωμένος). Από την άλλη, θεωρώ μόλις “ένα κλικ πιο κάτω” το Kinect, που μου φάνηκε εξίσσου fun και… τρελός χαβαλές. Ποιό θα αγόραζα; Μπορεί “να προτιμώ το Move”, αλλά η απάντηση είναι “και τα δυο”! Απλά, “όχι τώρα” (ούτε χρόνος να ασχοληθώ, ούτε αρκετοί top τίτλοι για να δικαιολογήσουν το κόστος της αγοράς).

Αλλά, ποιός είμαι εγώ; Ένας ταπεινός, απλός χρήστης. Το Popular Science, από την άλλη, έχει ένα κάποιο γνωστότερο όνομα (είδατε τι… ταπεινός που είμαι; :-D ), και δηλώνει πως “προτιμά Move” – ή, τουλάχιστον, το χαρακτηρίζει ως “most immersive game controller” (που μεταφράζεται ως “τρόπος χειρισμού που σε βάζει καλύτερα μέσα στο παιχνίδι”).

Source:

Sony’s Move is the first motion-capture game system accurate enough to attract the hardcore gamers who consider the Wii and Microsoft Kinect to be kids’ stuff. A camera near the TV tracks a glowing sphere on top of a wand to follow a player’s horizontal and vertical movement, as well as the distance from the screen, while accelerometers and gyroscopes sense rotation. All this translates into the ability to take out zombies in Resident Evil with dead-on accuracy.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.