Η Unreal Engine αναβαθμίστηκε

…και η EPIC κυκλοφόρησε ένα νέο trailer που επιδεικνύει της νέες δυνατότητες της πιο πολυχρησιμοποιημένης “μηχανής” τρισδιάστατων παιχνιδιών στην ιστορία του gaming. Θαυμάστε:

Info

Και για όποιον δεν γνωρίζει, “game engine” ή “μηχανή παιχνιδιού” ονομάζεται ένα “πακέτο” από έτοιμες ρουτίνες και εργαλεία που διευκολύνουν στη δημιουργία παιχνιδιών. Αντί μια ομάδα να πρέπει να φτιάξει από το μηδέν το παιχνίδι της, μπορεί να βασιστεί σε μια game engine ώστε να έχει έτοιμο τον κώδικα που “ρίχνει” γραφικά στην οθόνη, περιβαλλοντικά εφέ, φωτισμούς, αντανακλάσεις, αναπαραγωγή ήχου, κίνηση και τεχνητή ευφυία των αντιπάλων κ.λπ. Η Unreal Engine πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο πρώτο, ομώνυμο παιχνίδι, Unreal, της ίδιας της Epic, και έκτοτε έχει αποτελέσει τη βάση για δεκάδες πασίγνωστους (και μη) τίτλους, από τη διάσημη σειρά Gears of War μέχρι τα Mirror’s Edge και Mass Effect.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.