Επιτέλους, ήρθε: Doom στα… jPS3s!

Όπως όλοι οι οπαδοί του homebrew και του… “ανοίγματος” των αγαπημένων τους κονσολών (και όχι μόνο) γνωρίζουν, πάντα η… έλευση του Doom σηματοδοτεί πως “επιτέλους μιλάμε σοβαρά για homebrew”. Και μόλις έγινε, για την περίπτωση των Jailbroken PS3s, χάρη στον xttl.

Η πρώτη έκδοση που διέθεσε δουλεύει κανονικότατα, αλλά δυστυχώς… “μόνο” σε ανάλυση 1920×1080 (!), αφού συναντήθηκαν κάτι προβληματάκια με τον upscaler που χρησιμοποιείται. Η πραγματική ανάλυση του παιχνιδιού παραμένει η… εμ… η πραγματική ανάλυση που πάντα είχε το πρώτο Doom, 320×200, που “ξεχειλώνει” για να απλωθεί σε HD διαστάσεις. Ο xttl υπόσχεται πως το πρόβλημα θα λυθεί στις μελλοντικές εκδόσεις.

Για την ώρα, πάντως, απλά… λειτουργεί! Το εγκαθιστάς, αντιγράφεις σε ένα στικάκι USB (ή στον εσωτερικό δίσκο, ή, για όσους έχουν από εκείνα τα παλιάααα-παλιά PS3 του μεσοπολέμου που διάβαζαν και κάρτες, σε μια από δαύτες) τα αρχεία με τις πίστες του original Doom (ο xttl έχει απλά μεταφέρει “τον κώδικα του ίδιου του παιχνιδιού”, για τις πίστες – το “περιεχόμενο” αναλαμβάνει ο ίδιος ο χρήστης) και… υποτίθεται πως “παίζει”.

Ody's thoughts

Το “υποτίθεται”, διότι ακόμη δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω. Το τσέκαρε κανένας ρετρόφιλος να μας πει άποψη;

Source:

It took a little while to get it to start up at all (without any graphics, sound, input…pretty much nothing except debug output to the Ethernet port), mainly due to some 64 bit vs. 32 bit issues (endianness issues were already given some thought in the source!).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.