Επιστροφή στο PSN για τα jPS3

Μέχρι πρόσφατα τα “σπασμένα” Playstation 3 προφανώς δεν μπορούσαν “να μπουν” στο PlayStation Network, εν συντομία PSN, αφού κάτι τέτοιο απαιτούσε “να είναι αναβαθμισμένα στην τελευταία έκδοση του firmware” – και, φυσικά, μια τέτοια αναβάθμιση θα σήμαινε και εξαφάνιση της δυνατότητας jailbreaking. Μέχρι χθες.

Ο hacker xoeo κυκλοφόρησε μια “πειραγμένη” εκδοχή του payload με το οποίο “σπάνε” τα PS3, η οποία καταφέρνει να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας του PSN. Αποτέλεσμα; Τα jPS3 επέστρεψαν στο PSN – ναι, μπορεί κανείς “να παίζει online” με μια “σπασμένη κονσόλα”. Το θέμα είναι… για πόσο;

Όταν το PS3 συνδέεται στο PSN, κατά την επικοινωνία με τους servers της Sony, “ενημερώνει και για την κατάσταση του”. Και ανάμεσα στις όποιες “ενημερώσεις” (λέγεται πως) βρίσκεται και λίστα με οτιδήποτε εχει εγκατασταθεί στην κονσόλα. Όπως… χμμ… Ας πούμε όπως ένας backup loader, ένας homebrew εξομοιωτής του Super Nintendo… Ξέρετε, “τέτοια τυπικά πραγματάκια”. Με άλλα λόγια, (λέγεται πως) η Sony μπορεί να δει “αν είναι `πειραγμένη` μια κονσόλα”. Και αν μπορεί να “τη δει”, μπορεί και να “την εμποδίσει”. Άρα… Άρα, ή μπείτε τώρα, γρήγορα-γρήγορα, να χαρείτε όσο προλαβαίνετε πριν το επικείμενο “μπάνιο” (εντάξει, εντάξει, “ban”), ή κάντε ό,τι εγώ: περιμένετε να τελειοποιηθεί η μέθοδος παράκαμψης της όποιας ασφαλείας, για να μπορούμε με τη σειρά μας να μπαίνουμε με… ασφάλεια (pun intended) στο PSN.

Από την άλλη, βέβαια… Μην με ακούτε εμένα: πάντα ήμουν γκαντέμης! Το πιθανότερο είναι πως αν δεν μπείτε τώρα, μάλλον δεν θα μπορέσετε να μπείτε ποτέ. Όχι βάσει “μυστικών πληροφοριών που γνωρίζω”, αλλά αποκλειστικά λόγω της… γκαντεμιάς που με δέρνει! Ξέρετε, “το μαύρο σύννεφο που αιωρείται πάντα επάνω από το κεφάλι σου”, το “ότι είναι να πάει στραβά θα πάει” κ.λπ.

Source:

Great job, thanks to xoeo for posting the original PS3YES Hex’s in his forum and bringing the PS3 Scene back to life in one super-fast-split-second bang that been hear around the world!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.