Επαναστατική εύκαμπτη οθόνη Samsung AMOLED

Η Samsung έδειξε μια πρωτότυπη εύκαμπτη οθόνη AMOLED, προετοιμάζοντας το δρόμο για μια γενιά… τυλιχτών gadgets!

Θυμάμαι πριν από 10 χρόνια, το όνομα “Samsung” στην Ελλάδα ήταν σχετικά άγνωστο, και περισσότερο γνωστό για τις “λευκές” συσκευές (πλυντήρια, κλιματισιτκά κλπ). Σήμερα, η εταιρεία βρίσκεται συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των τεχνολογικών ειδήσεων, με νέα όπως αυτό εδώ: στα πλαίσια της έκθεσης FDP 2010, η οποία ασχολείται με τις πιο “hot” τεχνολογίες ψηφιακής απεικόνισης, παρουσίασε μια εύκαμπτη οθόνη 4,5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, στην ίδια κλάση ποιότητας με τις αντίστοιχες οθόνες των κορυφαίων της smartphones, όπως το Samsung Galaxy S.
Η οθόνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, διατηρεί τα υπέροχα χρώματα και το βαθύ μαύρο των “συμβατικών” οθονών AMOLED (είναι λίγο περίεργο να χρησιμοποιείς τον όρο “συμβατικός” για μια τεχνολογία αιχμής!), ενώ ταυτόχρονα έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι είναι εύκαμπτη, με όσα συνεπάγεται αυτό για τη φορητότητά της, αλλά και το ευέλικτο σχήμα του gadget στο οποίο θα ενσωματωθεί.
Φαντάζομαι ότι σε 4-5 χρονάκια, τα tablet μας θα τυλίγονται… μασουράκι!

Source:

At FPD International 2010 this week, Samsung demoed a 4.5-inch flexible AMOLED display. SlashGear reports Samsung’s display is possible because the company has developed a manufacturing process that allows the plastic substrate to withstand the 350-400 degree temperatures involved when assembling the various AMOLED layers.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.