Έρχεται Netflix στο… Android;!

Το να προστεθεί υποστήριξη για την υπηρεσία της Netflix στις κονσόλες (κάτι που ήδη χαίρονται οι Αμερικάνοι ξάδελφοι μας) ήταν μάλλον κάτι αυτονόητο, αφού μιλάμε “για μια υπηρεσία ψηφιακής ενοικίασης και διάθεσης ταινιών μέσω Internet”. Τσούπ: ανοίγεις την κονσόλα, διαλέγεις ποια ταινία ταινία θέλεις να δεις και 1-2 δευτερολεπτάκια μετά πιάνεις παραμάσχαλα το ποπ-κορν και το δίλιτρο της πέπσι και είσαι άρχοντας. Ούτε “επίσκεψη” στο video/dvd club, ούτε να ξεβολεύεσαι από το σπίτι, ούτε τίποτα (πάντα στο μάμα-Αμέρικα, γιατί εδώ παραμένουμε μανιακοί με τις… “χειροκίνητες” προσεγγίσεις – λέγεται και “υπανάπτυκτοι”, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα). Netflix στο… κινητό, όμως;

Από ότι φαίνεται, η Netflix έρχεται στα κινητά με Android στις αρχές του 2011, έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις επιτυχίες της “μεγάλης οθόνης” στην “τραγικά μικρότερη οθόνη” που κουβαλάμε στο τσεπάκι μας. Θεωρητικά, βέβαια, αυτό θα συμβεί αν είμαστε στην Αμερική, και έχουμε ένα από τα κινητά που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία – δεν θα είναι όλα, αφού θα πρέπει να ενσωματωθούν “προστασίες και κλειδώματα” (…και αράχνες;!) για να μην μπορεί κάθε κάτοχος Android να μετατραπεί σε πειρατέμπορο. Πρακτικά, κάτι οι “μαγειρεμένες” ROMs για τα περισσότερα κινητά με Android, κάτι το IP spoofing, κάτι η homebrew κοινότητα και μας βλέπω να απολαμβάνουμε το Batman 3 ενώ τρέχουμε με 140 στην Αττική Οδό σε περίπου ένα χρονάκο.

“Χα-χα, μπάταμαν! Δεν θα με νικήσεις ποτές των ποτών!”… ΜΠΑΜ! Ιου-ιου-ιιιι…

Source:

Netflix has always been something of a fickle beast, lavishing treats upon just one platform at a time, but now that iOS, Windows Phone 7 and every game console under the sun are streaming its video, the firm’s finally turned its gaze on Android. Come early 2011, Netflix will appear on “select Android devices,” according to the company’s official blog, which also promises a “standard, platform-wide solution” for Android in the unspecified future.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.