Το MySpace αλλάζει, σώζεται όμως;

Το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης MySpace αλλάζει χαρακτήρα, μετατοπίζοντας το βάρος του σε διάθεση περιεχομένου και σύνδεση των χρηστών του μέσω κοινών χαρακτηρισιτκών και ενδιαφερόντων, όπως είναι η μουσική, το σινεμά, οι διασημότητες, η τηλεόραση και τα παιχνίδια.
Το MySpace φθίνει σταδιακά, εξαιτίας της όλο και μεγαλύτερης εξάπλωσης του Facebook και η τελευταία προσπάθεια ανανέωσης θεωρείται η ύστατη, προκειμένου να διασωθεί. Ήδη η εταιρεία που το εξαγόρασε το 2005 έχει χάσει τα μισά χρήματα περίπου από αυτά που είχε επενδύσει για την αγορά. Πάντως, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του MySpace, Mike Jones, το συγκεκριμένο βήμα βελτίωσης είναι το πρώτο από μια σειρά παρόμοιων ενεργειών για την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, προγραμμάτων και άλλων βελτιώσεων.
Το περίεργο είναι ότι το “facelift” του MySpace θα έχουν αρχικά την ευκαιρία να γνωρίσουν οι νέοι χρήστες του, και όχι οι ήδη εγγεγραμμένοι, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό πιθανώς γίνεται προκειμένου να μεταφερθούν οι υπάρχοντες λογαριασμοί στο νέο σύστημα. Αυτό το σύστημα θα περιέχει θεματικές ενότητες για διάφορα θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως παιχνίδια, μόδα, αθλητικά, διασημότητες κλπ. Επίσης θα αναμεταδίδει νέα από άλλες πηγές, το MTV κλπ. Άντε να δούμε αν θα καταφέρουν να αντιστρέψουν την καθοδική του πορεία. Μάλλον χλωμό το βλέπω όμως…

Source:

Wednesday MySpace finally bowed down to Facebook by officially re-branded itself and launching a new beta website focused on serving the “Gen Y” user as a social entertainment destination. Rather than provide a website for users to generate pages solely focused on themselves, MySpace now allows members to discover content and connect with other fans with similar interests based on music, celebrities, movies, television, and games.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.