Κυκλοφόρησε η “επίσημη beta” του “φορητού” Firefox

Η Mozilla διέθεσε, επιτέλους και “επίσημα”, τη beta έκδοση του Fennec, της “μικρής” έκδοσης του Firefox για smartphones. Την δοκίμασα, με πρώτο θετικό χαρακτηριστικό της πως… όντως έτρεξε. Θαύμασα τα μενού της, τις επιλογές της, και… Και αυτό ήταν όλο, διότι για κάποιο λόγο το HTC Desire αρνούνταν πεισματικά να συνδεθεί-σε-οτιδήποτε-web, παρά το ότι το Android Market μου λειτουργούσε κανονικά.

Όπως και να έχει, ουσιαστικά η νέα έκδοση δεν διαφέρει από ό,τι είχαμε δει στην προηγούμενη, με τη διαφορά πως είναι πιο σταθερή. Για να καταλάβετε διαφορά μέσω αναλογίας, σκεφθείτε τη σχέση των Nightly Builds του “κανονικού” Firefox με τις επίσημες beta του: οι μεν “πέφτουν” κάθε λίγο και λιγάκι, οι δε είναι “σχεδόν τελικές εκδόσεις”.

Αρχικά, η νέα έκδοση διατίθεται μόνο για Android και Maemo. Έχει ήδη ενεργό το Sync, ώστε να μπορεί κανείς να ξεκινά το browsing στο desktop και να το συνεχίζει στο κινητό, καθώς και το έξυπνο σύστημα με τα panels στα άκρα της οθόνης που εμφανίζονται-κρύβονται με μια κίνηση των δαχτύλων, αφήνωντας “ελεύθερη” όλη την οθόνη για την απεικόνιση της σελίδας.

Αναμείνατε εκτενέστερη παρουσίαση όταν καταφέρω, επιτέλους, να “μπω online” από το κινητό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.