Η Mozilla δημιουργεί το δικό της App Store

Μετά το λαμπρό παράδειγμα της Apple, η Google αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της App Store, το οποίο θα είναι προσβάσιμο τόσο μέσω οποιουδήποτε browser όσο και μέσω του λειτουργικού της, Chrome OS, και των συστημάτων που θα είναι συμβατά με την πλατφόρμα της, Google TV. Τώρα, σειρά στη… “ζήλια” παίρνει η Mozilla, που έσπευσε να ανακοινώσει τη δική της αντιπρόταση για ένα App Store.

Βέβαια, το “πρόταση” της Mozilla μεταφράζεται περισσότερο σαν “έχουμε ήδη λειτουργικά παραδείγματα και προσχέδια για τα περισσότερα τμήματα ενός οικοσυστήματος που στην καρδιά του έχει ένα App Store”. Η ίδια οραματίζεται ένα App Store όπου οι εφαρμογές είναι “τμήμα του web”. Παράλληλα, θα ακολουθεί την “άναρχη” λογική του Internet, όπου ναι μεν κάποιες εφαρμογές θα μπορούν να είναι ελεγμένες τόσο να εκδίδονται από συγκεκριμένα “σημεία-σταθμούς” -καταστήματα, sites κ.λπ.- όσο και από αυτόνομους χρήστες.

Για να μας πείσει, η Mozilla έχει ήδη δημιουργήσει πρότυπα ενός App Store, App Directory, του πώς θα μπορεί κανείς να διαθέτει μόνος του την webapp του, ενώ παρέχει και τεχνικές πληροφορίες καθώς και πηγαίο κώδικα για όποιον θέλει να πειραματιστεί ο ίδιος με το όλο project.

Source:

Mozilla calls the proposed ecosystem “Open Web Apps” and has laid out bothtechnical documentation and key design principles for apps to qualify as Open Web Apps.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.