Η Google υπόσχεται να μην μας «κατασκοπεύει»

Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 2007, όταν η Google αποκάλυψε ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί για τη φωτογράφηση και χαρτογράφηση των περιοχών με το σύστημα Street View, υπέκλεπταν ιδιωτικά στοιχεία προερχόμενα από ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi. Η υπόθεση μετατράπηκε σε ταπεινωτικό φιάσκο για την εταιρεία, καθώς στην αρχή είχε ισχυριστεί ότι οι πληροφορίες που υπέκλεπταν κατά λάθος τα αυτοκίνητά της, ήταν αποσπασματικές: στην πραγκατικότητα όμως, είχαν καταγράψει ολόκληρα e-mails, URLs και συνομιλίες μέσω chat, μεταξύ των άλλων. Μάλιστα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία απέλυσε έναν υπάλληλό της, ο οποίος περιεργαζόταν δεδομένα που είχαν κατά λάθος υποκλαπεί από συνδέσεις Wi-Fi εφήβων.
H Google αναγκάζεται τώρα να λάβει σοβαρά μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον: καταρχήν ανακοινώνει ότι ενισχύεται σοβαρά το τμήμα ιδιωτικού απορρήτου, το οποίο πλέον ασχολείται τόσο με την επιβολή περιορισμών σε κάθε νέο προϊόν της εταιρείας που διαχειρίζεται δεδομένα, αλλά και υποστηρίζεται από νομικό τμήμα για να απογεύγονται επιπλοκές με το νόμο. Επίσης, η εταιρεία υποχρεώνει το προσωπικό της, να τηρεί πλήρες αρχείο γύρω από το ιδιωτικό απόρρητο, στο φάκελο κάθε ενέργειας και προϊόντος που παρουσιάζεται, προκειμένου να ελέγχεται κάθε φορά ότι δεμ θα προκληθούν επιπλοκές σε αυτό το θέμα.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.