Έβαλες rollover μπανεράκι; Σκάσε 80 χιλιάρικα!Έχετε site ή blog με rollover εικόνες και banners με links; Α, πάρα πολύ ωραία, μόλις καταπατήσατε την πατέντα 294 της Webvention και έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να κατοχυρώσετε τα δικαιώματα χρήσης με το αστείο ποσό των 80.000 δολαρίων!

Μη γελάτε καθόλου! Ο κόσμος έχει τρελαθεί, αλλά όταν η τρέλα κατοχυρώνεται και προστατεύεται νομικά, μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι. Όπως ακριβώς βρέθηκαν εταιρείες κολοσσοί όπως οι Novartis, Abercrombie and Fitch, Bed Bath & Beyond, Dell, Gamestop, E*Trade, Neiman Marcus, Visa και άλλες 10, οι οποίες καταπάτησαν στυγνά την πατέντα της Webvention.
Το ιστορικό της υπόθεσης αυτής μπορεί να βρεθεί στο νομικό site Law.com. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία Webvention έχει στην κατοχή της την κατοχυρομένη πατέντα 5.251.294 (εν συντομία 294), η οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων:

Μια μέθοδο που βοηθά το χρήστη να προσπελάσει ένα σύνολο πληροφορίας, η οποία περιλαμβάνει τμήματα συγγενούς πληροφορίας, και η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο από επιγραφές, εκ των οποίων κάθε μία παρέχει μια σύντομη ένδειξη του περιεχομένου της πληροφορίας. Οι δε περιγραφές απεικονίζονται σε ένα οργανωμένο μοντέλο, αντικατοπτρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ των περιεχομένων της πληροφορίας των ανωτέρων τμημάτων.

Η απλή μετάφραση αυτών των δικηγορίστικων όρων είναι “rollover εικόνες με ενσωματωμένα Links”, που χρησιμοποιεί και η… κουτσή Μαρία πια (μια από αυτές τις Μαρίες είναι και το site που είστε αυτή τη στιγμή!).

Τα νταβατζιλίκια της Webvention έχουν προκαλέσει αγανάκτηση του τελευταίου υποψήφιου θύματός της, της μεγάλης φαρμοακοβιομηχανίας Novartis, η οποία πολεμάει με το ίδιο όπλο: μήνυση πάνω στη μήνυση!

Ε, ρε γλέντια!

Source:

Meet the Webvention Company, which appears to exist largely for the purpose of collecting money from companies whose online sites include commonly used features that can be construed as part of patent 5,251,294.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.