Πρώτες πληροφορίες για το prequel του Alien

Το Alien του Ridley Scott είναι μια από τις πλέον κλασσικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και από μόνο τού “γέννησε” ένα ολόκληρο franchise που “απλώθηκε” σε τρια επίσημα sequels, 2 ταινίες-crossovers, comics, παιχνίδια, κουκλάκια, μπλουζάκια κ.λπ. Για πολλούς, όμως, η αρχική, original ταινία παραμένει η καλύτερη, ακροβατώντας ανάμεσα στο θρίλερ και την επιστημονική φαντασία, όταν οτιδήποτε ακολούθησε έδινε περισσότερη έμφαση στη δράση. Και τώρα, ο Ridley Scott επιστρέφει στο σύμπαν του Alien, ετοιμάζοντας τα prequels του (2, πληθυντικός, “το” prequel θα είναι “σπασμένο σε δυο ταινίες”).

Αυτό ήταν λίγο-πολύ γνωστό. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν “με τι θα έχει να κάνει το prequel” (υπήρχε μόνο μια γενική και αόριστη ιδέα) και “πώς θα συνδέεται με τις υπόλοιπες ταινίες”. Χάρη σε πληροφορίες που “τσίμπησε” το WhatsPlaying, τώρα γνωρίζουμε!

Ο ίδιος ο Ridley Scott είχε αναφέρει πως το επίκεντρο του prequel θα είναι η ιστορία του Space Jockey, του πλάσματος που, αρχικά, συναντούσαν νεκρό σε ένα είδος παρατηρητηρίου/πιλοτηρίου τα μέλη του διαστημοπλοίου Nostromo στην πρώτη ταινία. Όπως τελικά αποδεικνύεται, από τμήματα του σεναρίου που διέρρευσαν, αυτό όντως ισχύει: η ταινία αφορά ως ένα σημείο μια ομάδα εξωγήινων, της ίδιας φυλής με τον Space Jockey, οι οποίοι ασχολούνται με το terraforming πλανητών (τη μετατροπή τους ώστε “να είναι κατοικίσιμοι”). Το όνομα τους, Growers – τουλάχιστον στο υπάρχον σενάριο.

Οι Growers χρησιμοποιούν στη διαδικασία του terraforming κάποια πλάσματα – το “πώς” και το “γιατί” δεν έχει εξηγηθεί ακόμη. Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, στην εξέλιξη του όλου σεναρίου -που, φυσικά, εμπλέκει και ανθρώπους που συναντιούνται με τους Growers, κάποιοι από τους οποίους μοιάζουν με κλασσικούς χαρακτήρες της σειράς ταινιών- τα συγκεκριμένα πλάσματα αλλάζουν, ξεφεύγουν από τον έλεγχο τους και γίνονται… ταρατατάααα, τα κλασσικά και αγαπημένα μας, μοβόρικα, “έχω-οξύ-για-αίμα-και-δε-μασάω” Aliens. Έλα που δεν το περίμενες..!

Λέγεται, μάλιστα, πως ο Scott έχει έρθει σε επαφή και με τον Lance Henricksen, για να ξαναχαρίσει το προσωπάκι του και σε αυτή την ταινία. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τα καθιερωμένα σενάρια ταινιών, comics, παιχνιδιών κ.λπ., ο Henricksen έπαιξε το ρόλο ενός ανδροειδούς σε κάποιες από τις ταινίες, το οποίο υποτίθεται πως ήταν σχεδιασμένο βάσει της εμφάνισης (και του χαρακτήρα;) του προέδρου της Leylan-Yutani Corporation, που αρχικά είχε επανδρώσει και στείλει σε απροσδιόριστου σκοπού ταξιδάκι τα μέλη του πληρώματος του Nostromo στην πρώτη ταινία, που είχε “βουτήξει” Aliens και τα χρησιμοποιούσε για πειράματα στην τέταρτη ταινία και που, από ό,τι έχει αφεθεί να εννοηθεί μέχρι σήμερα, μάλλον έχει μεγαλύτερη σχέση με τις αξιαγάπητες υπερδιαγαλαξιακές μηχανές του κιμά από ό,τι έχουμε δει ως τώρα. Ίσως να έχουμε περισσότερες εξηγήσεις και για αυτό στη νέα ταινιούλα, και μια έξυπνη σύνδεση της -μέσω του Henricksen- με τις υπόλοιπες. Για να δούμε..!

Source:

Consider yourself warned. An Australian outlet evidently got a copy of the latest script for the Alien prequel due to be directed by Ridley Scott, and subsequently put together quite the rundown of what goes on after the title page. We’ve got quite a few of the details to relay to you, but it’s all spoilerish as hell, so if you don’t want to know too much, this is your cue to stop reading.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.