Ξανα-μανα αναβολή για το νέο Mad Max

Ίσως γνωρίζετε έναν μικρό και άσημο ηθοποιούλη και νυν σκηνοθέτη, παραγωγό, real-life κωμικό (αφού αυτο-σουργελέυτηκε πρόσφατα), που ακούει στο ονοματάκι Mel Gibson. Τι σχέση έχει με την ειδησούλα μας; Πραγματικά, καμία, πέραν του ότι έγινε γνωστός μέσα από την πρώτη τριλογία ταινιών Mad Max – αλλιώς ίσως ακόμη να κηνυγούσε σαύρες στην μακρινή Αυστραλία.

Εδώ και λίγο καιρό, λοιπόν, ετοιμάζεται η συνέχεια της παλιάς τριλογίας, δίχως, όμως, τον ίδιο τον Mel – που όντας λιγάκι πιο… παπουλίκος ίσως να μην μπορούσε να ανταπεξέλθει στη δράση που θα απαιτούσε η νέα τριλογία. Και αυτό ήταν το πρώτο από τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της νέας τριλογίας.

Δεν έφτανε το άγχος για το casting (“ποιός θα μπορούσε να γίνει Mel-στη-θέση-του-Mel”, τελικά, η απάντηση είναι “ο Tom Hardy”), τώρα μάλλον εμφανίζονται και προβλήματα με το budget της ταινίας, που από ό,τι φαίνεται, ανεβαίνει και ανεβαίνει. Μέχρι ή να φτάσει “εκεί ψηλά στον ουρανό”, ή να σκάσει σαν αερόστατο που του όρμηξαν τσαντισμένοι πελεκάνοι και να πέσει στις λάσπες, στερώντας μας ένα νέο Mad Max.

Και να ήταν ένα μόνο… Οι παραγωγοί, όπως είπαμε, το πήγαιναν για τριλογία, και το επόμενο Mad Max, με υπότιτλο Fury Road, θα ήταν απλά η αρχή. Το δεύτερο μέλος της νέας τριλογίας, Mad Max: Furiosa, θα γυριζόταν σχεδόν παράλληλα με το πρώτο – όπως προστάζει η μόδα που καθιέρωσαν οι αδελφοί Wachowski με το 2ο και 3ο μέρος της τριλογίας Matrix, ο Peter Jackson με το Lord of the Rings και τα τελευταία μέλη της διάσημης σειράς Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα.

Τώρα, τα γυρίσματα αναβάλονται επ’ αόριστο, με το πιθανότερο να αρχίζουν το 2012. Ε, βάλε κανένα δίμηνο γυρίσματα (τουλάχιστον), κανά εξάμηνο post-production, κανά τετράμηνο αποτοξίνωση για τους μισούς συντελεστές, άδειες, αργίες… Γύρω στο 2015, ίσως και να το δούμε.

Source:

Well this is disappointing. After extensive prep work had gone into setting up back-to-back filming of Mad Max: Fury Road and Mad Max: Furiosa—both to be shot in 3D—the shoot has now been delayed from its originally planned February 2011 date to, if we’re lucky, February 2012.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.