Ανακοινώθηκε επίσημα το Hobbit

Ναι, ξέρω πως σε ένα τρομερά μεγάλο σύνολο κόσμου άρεσε το Lord of the Rings, το οποίο προσωπικά σιχάθηκα τόσο σαν βιβλίο όσο και σαν ταινίες. Τώρα, ω, πιστοί λάτρεις του Tolkien (ή, έστω, της κινηματογραφικής μεταφοράς του γνωστότερου “έπους” του), υπάρχει ένας νέος λόγος να χαρείτε: ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον η κινηματογραφική μεταφορά του prequel του, του The Hobbit. Σκηνοθέτης, και πάλι ο Peter Jackson, και, ταρατατάαα, θα γυριστεί σε 3D.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από τις New Line Cinema, Warner Bros και MGM, και τα γυρίσματα αρχίζουν τον Φεβρουάριο. Το The Hobbit θα κυκλοφορήσει “σπασμένο” σε δυο ταινίες, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν και αυτό θα γυριστεί στη Νέα Ζηλανδία – πατρίδα του Jackson που, όλως τυχαίως, ευνοούσε χάρη στα τοπία της τα “φυσικά” γυρίσματα. Λόγω προβλημάτων με τους εκεί ηθοποιούς, ίσως ο Jackson να αναγκαστεί να κάνει τα γυρίσματα σε κάποια άλλη χώρα.

Καμιά ιδέα να τον πείσουμε να έρθει προς τα εδώ, μπας και… “επενδύσει” στη χώρα μας; Έστω, τα σουβλάκια που θα τρώει ολόκληρος… στόλος που θα χρειαστεί για την παραγωγή, θα είναι αρκετά για να μας… “χαρτζιλικώσει”!

Lord of the Rings = εντελώς γκάου

Όσο για το “γιατί σιχαίνομαι το Lord of the Rings”, να εξηγήσω πως δεν το κάνω από… αντίδραση (αν και το ότι “είμαι αντιδραστικό στοιχείο” το ακούω συχνά :-) ). Απλά, το θεωρώ… Εμ… Ανόητο, από πολλές απόψεις, ως ιστορία. Το βιβλίο ήταν παρατραβηγμένο και “ξεχειλωμένο” (ναι, οκ, “περιέγραφε με ακρίβεια τον κόσμο που έπλασε ο Tolkien” αλλά εμένα συνήθως με ενδιαφέρει “το τι γίνεται σε μια ιστορία”, όχι το “πού εξελίσσεται” και το “πόσο όμορφο είναι το τοπίο”). Οι ταινίες, εντελώς παιδικές, με τρελές “τρύπες”, ασυναρτησίες και κενά.

Παραδείγματα του “γιατί με ξενερώνουν”:

  • Ο “μεγάλος μάγος” που “θα σώσει τον κόσμο” συνηθίζει να… χτυπά το κούτελο του σε χαμηλοτάβανα σπίτια, ενώ όταν κάνει ηρωική εμφάνιση επάνω από ένα λόγο, ξαφνικά εξαφανίζονται στρατιές χιλιάδων αντιπάλων εν ριπή οφθαλμού χωρίς κανείς να έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του.
  • Αφού τρώμε 2 ώρες ταινία με τις ορδές του Sauron να ετοιμάζουν “τον μεγάλο κακό” που “όταν πιάσει τους καλούς, θα τους τσακίσει με το μικρό του δάχτυλο”, όταν, τελικά, κάνει την εμφάνιση του, 2 λεπτάκια μετά ο Άραγκορν του κόβει το κεφάλι. 2 ώρες ταινίας και-εγώ-δεν-ξέρω-πόσες-“πραγματικές”-ώρες ετοιμάζατε έναν υπεργαμάουα που, κατά τα άλλα, είχε “κινηματογραφική παρουσία”… 1 λεπτού;!; Game Over, insert coin to continue.
  • ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ πλάνα σε βρώμικα, τριχωτά και ιδρωμένα πόδια “για να χωνέψουμε πως τα hobbits έχουν τρίχες στα πόδια”. Έχετε δει κανένα ντοκιμαντέρ να κάνει τρια zoom στον πρωκτό των άγριων ζώων για να μας κάνει να εμπεδώσουμε πως “δεν χρησιμοποιούν χαρτί υγείας στην άγρια φύση”;

Αυτά ήταν ένα… ενδεικτικό δείγμα. Ίσως κάνω μελλοντικά κάποιο άλλο, αναλυτικότερο post με… εκτενέστερο θάψιμο της τριλογίας. Για την ώρα, μάλλον… αρκεί!

Source:

The announcement was made today jointly by New Line Cinema – which bankrolled The Lord of the Rings, its parent company Warner Bros and MGM.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.