Έρχεται νέα τριλογία Star Wars;!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έλαβε το iesb.net, η επιτυχία του τηλεοπτικού, animated Clone Wars, των παιχνιδιών βασισμένων στον κόσμο του Star Wars αλλά και του Avatar του James Cameron, τον έχουν κάνει να… ψήνεται για τη δημιουργία μιας νέας τριλογίας ταινιών. Ναι, μιας νέας τριλογίας Star Wars, που -λέγεται πως- θα είναι sequel όλων όσων προηγήθηκαν.

Το iesb.net φρόντισε να τονίσει πως όταν, στο παρελθόν, είχε αναφερθεί και παλι σε φήμες για “μελλοντικά projects” του George Lucas, πάντα είχε “πέσει μέσα”, λόγω μιας πολύ αξιόπιστης πηγής που έχει “μέσα” στη Lucasfilm. Και αφού το είπε και το ξαναείπε, για να το… χωνέψουμε, μας έδωσε τις πληροφορίες για τη νέα τριλογία.

Αντίο Han, η νέα τριλογία θα “παίξει” solo

Πρώτα από όλα, θα πρόκειται για sequel (η πηγή του iesb.net επέμεινε σε αυτό) και όχι άλλο ένα prequel. Να θυμίσουμε πως σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφόρησε μετά την πρώτη τριλογία, και μιλάμε τόσο για ταινίες όσο και για βιβλία, comics, παιχνίδια, σειρές, πετσέτες για την παραλία, οτιδήποτε βρε παιδί μου, ήταν prequel της αρχικής τριλογίας. Η νέα τριλογία θα είναι η πρώτη που θα ασχοληθεί με το τι έγινε “μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας”.

Ως εκ τούτου, και αφού η ιστορία του Skywalker και της παρέας του έχει ήδη ειπωθεί στις υπάρχουσες ταινίες (και βιβλία, και comics, και παιχνίδια, κ.λπ. κ.λπ.), στις νέες ταινίες οι πρωταγωνιστές θα είναι εντελώς διαφορετικοί και το σενάριο άσχετο με ό,τι έχουμε δει (όσον αφορά τους ίδιους). Άειντε, το πολύ-πολύ να υπάρχει καμιά αναφορά σε κάποια αρχαία ιστορία για τότε που ο μπαμπάς κάποιου του έκοψε το χέρι. Λέμε τώρα.

Ο Lucas θέλει και πάλι να είναι “άνετος” με το “πού θα πάει η ιστορία”, οπότε εκτός από τους νέους πρωταγωνιστές/το νέο story, σκέφτεται να αφήσει και ένα κενό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δυο υπάρχουσες τριλογίες και τη νέα. Και όταν λέμε “κενό χρονικό διάστημα” δεν μιλάμε για κανα-δυο χρονάκια, ούτε καν… δεκαετίες: μιλάμε για χιλιετία και βάλε, με αποτέλεσμα την πιθανότητα οι ταινίες τις νέας τριλογίας να μην ονομάζονται καν “Episodes 7, 8 και 9” αλλά… “10, 11 και 12”! Θυμίζουμε, μιλάμε για φήμη, αλλά… τίποτα δεν αποκλείεται.

Αν μάλιστα ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, δεν θα είναι μόνο ο ίδιος “άνετος”, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι στη… βιομηχανία του Star Wars που παράγουν όοοολα τα προαναφερθέντα (θυμίζω: βιβλία, παιχνίδια, πετσέτες, ποτήρια του φραπέ), αφού θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες για αυτά και να τις “κουμπώσουν” στο χρονικό κενό δίχως να “σπάνε” τη συνοχή της ιστορίας που θα… πλάσει ο μάγιστρος της 7ης τέχνης.

Πότε με το καλό;

Μην χαίρεστε όμως, εδώ μιλάμε για φήμες, οπότε το “πότε θα κυκλοφορήσουν” παραμένει και αυτό… θεωρητικό. Σύμφωνα με την πηγή του iesb.net πάντως, ο George θέλει η πρώτη ταινία της νέας τριλογίας να είναι έτοιμη για κυκλοφορία αμέσως μετά το τελευταίο 3D update των παλιών τριλογιών. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε/δεν το είχατε μάθει, το τωρινό project του Lucas είναι η επανακυκλοφορία (για ακόμη μια φορά) των δυο πρώτων τριλογιών, αλλά αναβαθμισμένων με 3D. Και η επανα-3D-κυκλοφορία τους δεν θα γίνει με τη σειρά που τις είδαμε (aka: Episode 4 -> 5 -> 6 -> 1 ->2 ->3) αλλά χρονολογικά, βάσει του σεναρίου τους (1 -> 2…). Ε, κανα-δυο χρονάκια αφού προβληθεί στους κινηματογράφους το τελευταίο, το Episode 6, αναβαθμισμένο σε 3D, θα δούμε -λένε- και την πρώτη ταινία της νέας τριλογίας.

Ακόμη κανείς δεν ξέρει αν θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Lucas (που λέγεται πως ακριβώς επειδή “το πήρε επ’ ώμου” με τη νέα τριλογία, κατέληξε δραματικά χειρότερη από την κλασσική), αλλά μάλλον είναι το πιθανότερο. Αρχίστε το κλάμμα – και ετοιμασθείτε να κλείσετε από τώρα εισιτήρια! Διότι, απλά, ακόμη και αν είναι… χάλια, θα το δούμε, δεν θα το δούμε; ;-)

Source:

Now on to our newest big Lucasfilm scoop, ready? George Lucas is plotting to create new Star Wars movies at the ultra top-secret Skywalker Ranch. This is déjà vu of the mid 90’s when Uncle George starting tweaking the Holy Trilogy to gear up for the Special Editions. That was his first step in moving forward with the eventual prequel trilogy.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.