Ο Steve Jobs “θάβει” RIM, Google, Android, BlackBerry και tablets… γενικώς και αορίστως

Ο Steve Jobs, CEO της Apple, “μπαμπάς” των Mac, iPhone και iPad καθώς και περιστασιακός Μεσσίας εξτρορντινέρ έσπευσε να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά “με τον ανταγωνισμό” – την RIM με τα BlackBerry, την Google με το Android, την Motorola, την HTC και τους κατασκευαστές βασισμένων-στο-Android-tablets γενικώς και αορίστως. Μόνο την… Microsoft άφησε “απ΄ έξω”. Και μάλλον αυτό είναι πιο… προσβλητικό -το να “την αγνοεί επιδεικτικά”- από ό,τι αν της… τα έψελνε και αυτής! Τι είπε, όμως;

Εν συντομία:

  • Το iPhone πούλησε 14,1 εκατομμύρια “κομμάτια”, οι συσκευές με BlackBerry 12,1. “Για να μας φτάσει η RIM θα πρέπει να γίνει εταιρεία λογισμικού. Και μάλλον θα είναι δύσκολο να βρει developers (για να διαθέσουν apps μέσω αυτής).
  • Το Android παρέχει μια “τεμαχισμένη εμπειρία” στους κατόχους συσκευών με αυτό, εξαιτίας όχι μόνο των διαφορετικών εκδόσεων του, αλλά και του ότι κατασκευαστές κινητών όπως η Motorola και η HTC “του αλλάζουν πρόσοψη” για να διαφοροποιήσουν τις δικές τους προτάσεις από τον ανταγωνισμό. Αποτέλεσμα, αλλιώς να δουλεύει το ένα Android κινητό και αλλιώς το άλλο – ενώ το iPhone παρέχει μια “ενιαία εμπειρία”. Η διαφορά μπορεί να χαρακτηριστεί ως “κερματισμένο” (fragmented) εναντίων “ενοποιημένου” (integrated). Η Apple παλεύει για το ιδανικό ενοποιημένο μοντέλο (σκεφθείτε το σαν “η συσκευή είναι έτοιμη-πακετάκι με ό,τι χρειάζεσαι και ό,τι και να της κάνεις θα λειτουργεί με τον ίδιο, οικείο τρόπο), για να το παρέχει έτοιμο στους χρήστες της. Σε αντίθετες προτάσεις, ο ίδιος ο καταναλωτής-χρήστης καλείται να “στήσει το κινητό του για να λειτουργεί όπως το θέλει”.
  • Οι νέες ταμπλέτες με οθόνη 7” είναι μικρές, πολύ μεγάλες για κινητά, πολύ μικρές για άνετη χρήση ως tablet. “Πιστεύουμε πως η τωρινή `φουρνιά` tablets θα είναι DOA, ψόφια-με-το-που-θα-εμφανιστεί” (εκ του Dead On Arrival). “Θα το πάρουν το μάθημα τους πως οι οθόνες είναι πολύ μικρές, και θα αυξήσουν το μέγεθος τον επόμενο χρόνο, ενώ τα παλιά τους μοντέλα θα μετατρέπονται σε ορφανά προϊόντα”, είπε. Φαντάζομαι, χαμογελώντας… :-)

Και είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που μάλλον δεν θα διαφωνήσω μαζί του..!

Source:

Steve Jobs does not mince words. The Apple CEO and founder is known to say what’s on his mind when it’s on his mind. Yesterday, Jobs made an appearance during an earnings conference call and was quite vocal about the continued dominance of the iOS platform — the operating system that powers the iPhone and iPad. He had harsh words for Android and RIM, the maker of BlackBerry, and the many new Android tablets hitting the market later this year. Below are some of his best quotes, as reported by Enterprise Mobile Today and The Mac Observer.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.