Πειρατές απ’ το… διάστημα;!

Μια από τις ιδέες που έχουν “παίξει” στις συζητήσεις του PPI, κατά κόσμον… Pirate Parties International -διότι, αν δεν το γνωρίζατε, και οι… πειρατές έχουν… συσπειρωθεί σε “ένωση”- είναι και το να… στείλουν δορυφόρο με server στο διάστημα! Ναι, ναι, μιλάμε για κα-νο-νι-κό-τα-το δορυφόρο, που θα… κόβει βόλτες γύρω από τη γη, μοιράζοντας απλόχερα την παράνομη πραμάτεια του!

Με αυτή τη μέθοδο, η Pirate Parties International μπορεί να καταφέρει να ξεφύγει από τις νομοθεσίες των περισσότερων χωρών, που αντιμετωπίζουν αρνητικά την πειρατεία (για δες, τι περίεργο, γιατί άραγε;!). Θεωρητικά, ο δορυφόρος θα βρίσκεται “εκτός των υδάτων” κάποιας χώρας, και έτσι δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί μια συγκεκριμένη νομοθεσία εναντίων του.

Πρακτικά, ένα τέτοιο εγχείρημα είναι υπερβολικά δύσκολο. Όχι γιατί δεν μπορεί κανείς να εκτοξεύσει ένα δορυφόρο σε τροχιά – ναι, και αυτό “είναι δύσκολο” από μόνο του, αλλά… είναι το ελάχιστο! Το σημαντικό πρόβλημα είναι πως, για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει και να υπάρχει τρόπος σύνδεσης μαζί του. Σύνδεσης που, κατά 99,9%, αν γινόταν, θα γινόταν “μέσω του `κανονικού` Internet”. Το οποίο, για δες, επηρεάζεται από τις νομοθεσίες κάθε χώρας – π.χ. δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να απαγορευτεί σε έναν provider να επιτρέπει συνδέσεις προς τον… πειρατικό δορυφόρο!

Ακόμη χειρότερα, τι θα γινόταν αν… “έσκαγε” ένας δίσκος; Θα… εκτόξευαν και κάποιον από κάποιο hacking group να τον αλλάξει; Και ποιός θα καθόταν να σχεδιάσει έναν server για… πειρατικά αρχεία, που να μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με… ηλιακή ενέργεια – ή κάτι που, γενικά, “να έχει αυτονομία”;

Τα όνειρα, μερικές φορές, οδηγούν σε ενδιαφέρουσες φάσεις – να, σαν αυτή που συζητάμε. Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να αφορά την πειρατεία, η οποία δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει τη… δημιουργικότητα και την πρωτότυπη αντιμετώπιση του προβλήματος από τους υπεραισιόδοξους PPI, που ανάμεσα σε άλλα έφτασαν να σκέφτονται το πώς θα γίνουν… Χαν Σόλο στη θέση του Yoda, μόνο και μόνο για να μπορούν να συνεχίζουν να βουτάνε αρχεία τσαμπέ-ολέ.

Οι… νομιμόφρονες της παρέας μάλλον απλά κουνάνε το κεφάλι τους με τα μάτια γουρλωμένα, προσπαθώντας να χωνέψουν το “τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι”!

Οι ρεαλιστές (μα ουχί και νομιμόφρονες) “ψάχνονται” περισσότερο με ασφαλή κρυπτογράφηση και ip masquerading.

Όπως και να έχει, αν καταφέρουν οι πειρατές να “ανεβάσουν δορυφόρο” που, όντως, να δουλεύει 100% “όπως τον ήθελαν”, δημιουργώντας το πρώτο… διαπλανητικό πειρατικό δίκτυο, υπόσχομαι να βάψω το unregistered ροζ. Έστω, για μια μέρα. :-D

Πάντως, οφείλω να κλείσω με την κλασσική ατάκα για καθετί πειρατικό όσον αφορά στην Ελληνική πραγματικότητα: “Κούλα, μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος…”… ;-)

Source:

A few days ago we were tipped off about a rather intriguing discussion that’s currently taking place on the the Pirate Parties International (PPI) mailing list. Apparently, the Pirates have big plans to launch a file-sharing site (torrent, we assume) into space.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.