Η Xerox παρουσιάζει εκτυπωτή που δεν… “μασάει”

Σε παρουσίαση της στο Xerox PARC η εταιρεία που ανάμεσα σε άλλα μας χάρισε και τα γραφικά περιβάλλοντα για υπολογιστές (χωρίς αυτήν, μπορεί ακόμη να χειριζόμασταν τους υπολογιστές μας “δίνοντας εντολές” και ουχί με ποντικάκι, βελάκια και εικονιδιάκια) παρουσίασε μια, θεωρητικά, εκπληκτική εφεύρεση της: το πρώτο σύστημα εκτυπωτή που “δεν μασάει”, δηλαδή “που δεν σταματά να λειτουργεί όταν `μπουκώσει` ένα χαρτί στους μηχανισμούς του”. Ως εδώ, όλα καλά, right; Τέλειο, εκπληκτικό, γουάου, επιτέλους δεν θα μας σπάνε τα νεύρα και έτσι. Εμμ… Εε… Όχι ακριβώς..!

Η… φαεινή ιδέα της Xerox ήταν να “ενώσει” 4 μηχανισμούς εκτυπωτών σε έναν, και να διαμορφώσει έτσι το όλο σύστημα ώστε αν “μασήσει” ο ένας από αυτούς, να μπορεί να αφαιρεθεί προσωρινά, πάντα “χειροκίνητα”, από τον χρήστη, για να τον “ξεμπουκώσει”. Εντάξει, στην πράξη, το σύστημα της Xerox είναι εν μέρει μια καλή λύση, αφού ο “είμαι-τέσσερις-εκτυπωτές-σε-μια-συσκευασία” συνεχίζει να λειτουργεί με τα 3/4 του “συνολικού συστήματος του” (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω), αλλά… Αλλά αν “μπουκώσει” και άλλο ένα; Πάμε στα 2/4. Και στο 1/4. Και μετά σε ένα συνολικό μπάχαλο με τέσσερις-μπουκωμένους-εκτυπωτές-στο-ίδιο-πακέτο.

Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Δεν ξέρω, τεχνητή ευφυία, ρομποτικό χέρι που να αφαιρεί τα χαρτιά, οτιδήποτε. Όχι κάτι τέτοιο. Είναι σαν να λέμε “ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο που δεν μένει ποτέ στο δρόμο”, και όταν στο δείχνουν να είναι τέσσερα αυτοκίνητα, το ένα-να-ρυμουλκεί-τα-άλλα-τρια, με τη λογική “εντάξει ρε αδερφέ, αν σου μείνει, φέρε τα άλλα τρια μπροστά να το ρυμουλκούν μέχρι να βρεις συνεργείο”. Αχέμ. Εύγε, Xerox. Ανατρίχιασα πάλι με το τι κατεβάζουν οι εγκέφαλοι σου, π’ ανάθεμα σε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.