Η Ford αντιγράφει τα… κινητά!;

Μιας και πιάσαμε “τα της αυτοκίνησης”… Έχουμε μια ενδιαφέρουσα ειδησούλα και από το Gizmodo σχετικά με τη Ford – αν και αυτή ουδεμία σχέση έχει με την οικολογία: Σε μια προσπάθεια βελτίωσης και ανανέωσης των εσωτερικών χώρων των αυτοκινήτων της, η Ford ζήτησε τη βοήθεια της εταιρείας design Ideo.

Η Ideo βασίστηκε στη λογική των κινητών τηλεφώνων για να σχεδιάσει ένα νέο “interface” για τα αυτοκίνητα της Ford: χειριστήρια στο τιμόνι που παραπέμπουν σε joypad (με το κλασσικό σχήμα “σταυρού”), μεγάλη κεντρική οθόνη για έλεγχο ηχοσυστήματος, κλιματισμού, GPS και άλλων λειτουργιών, ευκολοπροσβάσιμα μεγάλα πλήκτρα…

…και η μικρή διαφωνία μου με όλα τα παραπάνω, αφού δεν θεωρώ και ο,τι πιο βολικό το να έχουν γεμίσει το τιμόνι πλήκτρα, όπως φαίνεται στις εικόνες. Και, άραγε, ποιός θα αναθεωρήσει το βιβλίο εκμάθησης οδήγησης, με την περίφημη συμβουλή “να έχετε τα χέρια εκεί που οι δείχτες του ρολογιού…” κ.λπ. κ.λπ., έτσι ώστε τώρα να λέει “…ώστε οι αντίχειρες να μπορούν να αλλάξουν σταθμό”; Ε;

Source:

Ford recently overhauled their car dashboards to make car interfaces less sucky and more like cellphones. They focused on better usability and teamed up with design firm Ideo to create a consistent UI for all their cars.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.