Επαναστατικό laser HUD από την Pioneer

H ιαπωνική εταιρεία έκανε την επίδειξη ενός συστήματος απεικόνισης HUD (Head-Up Display), στα πρότυπα των οθονών που διαθέτουν τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά το οποίο προορίζεται για λειτουργία με smartphones ή σε συστήματα αυτοκινήτου (In-Car computer).
Η φουτουριστική “οθόνη” της Pioneer χρησιμοποιεί laser για να προβάλλει έγχρωμη κινούμενη εικόνα σε διαφανείς επιφάνειες, όπως είναι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Φυσικά μια από τις πρώτες εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας θα είναι σε εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης και ανεύρεσης πληροφοριών από το Internet. Στην επίδειξη που ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο από την έκθεση τεχνολογίας Ceatec, στην πόλη Chiba της Ιαπωνίας, το laser HUD της Pioneer είναι συνδεδεμένο με ένα Android smartphone και αντλεί στοιχεία από το GPS software που τρέχει στο τελευταίο.
Το απίθανο αυτό σύστημα της Pioneer το περιμένουμε στην αγορά μέσα στο 2012.

Source:

Pioneer is developing a head-up display for cars that links in with the navigation function available on many modern smartphones. A prototype of the device is on show this week at Japan’s Ceatec electronics show, and the company said it hopes to have a commercial model available in 2012.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.