Εσύ, τί τύπος “geek” είσαι;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, από το unregistered.gr, το να είναι κανείς “geek” δε σημαίνει μόνο του κάτι: υπάρχουν πολλά είδη “geek” και πρέπει κάποιος να οργανώσει το… γενεαλογικό τους δέντρο. Ε, λοιπόν αυτός ο “κάποιος” βρέθηκε!
Πηγαίνετε σε αυτό το link και θα βρείτε αυτό το θαυμάσιο διάγραμμα που δείχνει, όχι μόνο τους διαφορετικούς τύπους geek, αλλά και τη μεταξύ τους συσχέτιση, αλλά και την καταγωγή του “είδους”. Όπως θα διαπιστώσετε, οι geeks διαφέρουμε πολύ μεταξύ μας, άλλος είναι “flim geek”, άλλος “gadget geek” και πάει λέγοντας. Πολύ αστείο είναι το γεγονός ότι οι ρίζες της ίδιας λέξης “geek” προέρχονται από την αγγλική λέξη “gecken”, που τον 18ο αιώνα στην Αυστρο-ουγγαρία σήμαινε τον τύπο που είχε νούμερο στο τσίρκο, διασκεδάζοντας τον κόσμο με το να… δαγκώνει κεφάλια από κοτόπουλα! Έλεος!

Source:

Flowtown has the answer in the form of the above infographic, “The Evolution of the Geek,” which gives both the history of the term (I greatly enjoy that it springs from the word “gecken,” which connotes an 18th century circus performer who bites the heads off of live chickens) and its various iterations.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.